Echipa Napoca Rally Academy a ajuns în punctul în care se va baza aproape în exclusivitate pe juniori. Simone Tempestini, Florin Tincescu și Norbert Maior sunt pregătiți să se lupte pentru echipă în 2016, Bogdan Marișca și Marco Tempestini având un program redus în Campionatul Național.

Lansare Napoca Rally Academy 2016
NRA mizează pe juniorii Simone Tempestini, Florin Tincescu și Norbert Maior.
Partenerii tradiționali precum Banca Transilvania, LeasePlan, DeLonghi și Polus Center raman alaturi de echipa si in acest an.
NRA va folosi carburantii OMV pe parcursul inregului sezon 2016.
Bogdan Marișca și Marco Tempestini au un program redus în 2016.

Echipa Napoca Rally Academy a ajuns în punctul în care se va baza aproape în exclusivitate pe juniori. Simone Tempestini, Florin Tincescu și Norbert Maior sunt pregătiți să se lupte pentru echipă în 2016, Bogdan Marișca și Marco Tempestini având un program redus în Campionatul Național.

În acest weekend, la Brașov, pentru echipa Napoca Rally Academy începe o nouă ediție din Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

Simone Tempestini, cel mai tânăr campion național din istoria competiției, este pregătit să-și apere titlul, iar împreună cu juniorii Florin Tincescu și Norbert Maior vrea să obțină încă un titlu și pentru NRA la echipe. 

Cu un program complet în Junior WRC și Campionatul Italian de Raliuri, cu participări în WRC 2 și în Campionatul European, Simone Tempestini este pregătit să continue în același ritm și în competiția pe care a câștigat-o anul trecut. Juniorul NRA va concura împreună cu Marc Banca pe modelul Ford Fiesta R5. “Pentru mine este un an foarte important în care ne luptăm pe mai multe fronturi. Fiecare cursă este o experiență în plus pentru mine și punând totul cap la cap sper să-mi ating cât mai multe din obiectivele stabilite pentru 2016”, a spus Simone Tempestini.

După etapele de acomodare din 2015 cu modelul Subaru Impreza, Florin Tincescu și Sergiu Itu vor face un sezon complet în Campionatul Național la clasa 3. “Începem un nou an mai motivați ca niciodată. Chiar dacă nu vom testa înaintea etapei de la Brașov, sunt sigur că ne vom acomoda rapid și că putem începe sezonul 2016 cu un rezultat bun pentru echipă”, a spus Florin Tincescu.

După un sezon bun anul trecut în Cupa Dacia, Norbert Maior, 17 ani, a fost cooptat în echipa Napoca Rally Academy și va concura în aceeași competiție cu un model Dacia Sandero, alături de Alina Bianca Pop, copilotul său. “A venit momentul pe care l-am așteptat în pauza de iarnă. Momentul în care să pornim motorul pentru un nou sezon competițional. Sunt bucuros că voi concura în culorile NRA și abia aștept să merg cu noul model Sandero. Etapa de la Brașov este una dificilă, cu vreme imprevizibilă, și va trebui să ne adaptăm permanent la condițiile de pe probe. Sunt însă pregătit să dau totul pentru a contribui la succesul echipei”, a adăugat și Norbert Maior.

Începând din 2016, Napoca Rally Academy va folosi carburantii OMV MaxxMotion pentru ca ofera nivelul de performanta sportiva dorit. “Noi, la OMV, suntem foarte atenți cu promisiunile pe care le facem consumatorilor, în mod special atunci când vine vorba de calitatea produselor și serviciilor oferite. De aceea, lucrăm la dezvoltarea permanentă a gamei de produse, iar carburantul MaxxMotion este exemplul unui aliat performant care respectă promisiunea noastră, indiferent de situație. Carburanții OMV MaxxMotion reprezintă un partener de încredere în orice împrejurare, inclusiv în cadrul competițiilor de profil .” a declarat Adrian Nicolaescu, Retail Manager OMV Petrom Marketing.

Partenerul tradițional Banca Transilvania va continua să susțină echipa campioană și în 2016, în încercarea de a câștiga cel de-al treilea titlu național. “Avem încredere în Napoca Rally Academy că va obține rezultate foarte bune și în acest sezon. Banca Transilvania continuă să susțină echipa, acest sport și inițiativele în educație ale NRA”, a spus Omer Tetik, director general Banca Transilvania.

"Lumea sportului cu motor ne e aproape prin specificul business-ului și am ales să mergem pe acest drum alături de un partener puternic, cu experiență și valori compatibile. Ne bucurăm că putem folosi expertiza consultanților de la Napoca Rally Academy în programul SafePlan, care are ca scop creșterea gradului de siguranță în trafic a conducătorilor autovehiculelor administrate de LeasePlan România. Rezultatele din anii precedenți, atât pe zona competițională, cât și pe cea de safety driving, ne dau încredere că parteneriatul cu NRA ne va aduce cel puțin aceleași beneficii și pe viitor", a declarat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan România.

Marco Tempestini și Bogdan Marișca, veteranii echipei, vor avea un program redus în 2016. La Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, va concura doar Bogdan Marișca, urmând ca Marco Tempestini să-l susțină pe Simone Tempestini din parcul de service. “Mă bucur că pot lua startul la Tess Rally, alături de Carmen Poenaru, cu modelul Ford Fiesta R5. Nu vom face un sezon complet, dar ne vom bucura de fiecare kilometru de probă specială parcurs și sper să obținem rezultate cât mai bune. Le mulțumim partenerilor noștri pentru susținerea întregului proiect NRA în 2016 și suntem convinși că rezultatele obținute împreună vor fi pe măsura așteptărilor tuturor”, a spus Bogdan Marișca.

“Am ajuns în punctul în care misiunea noastră este de a susține tinerii piloți pe care îi avem în echipă și nu mai este atât de important să fim noi în mașina de curse. Desigur, pasiunea nu va dispărea niciodată așa că vom fi și noi pe probe, dar cu un program redus pentru a putea fi alături de juniorii noștri. Este rândul lor să ducă mai departe succesul echipei și sunt sigur că se vor descurca perfect”, a spus și Marco Tempestini.

Pentru a respecta regulamentele FRAS în vigoare, în culorile Napoca Rally Academy va concura și echipajul Mihai Manole / Florin Dorca pe un Peugeot 208 R2. “Anul trecut am câștigat titlul la debutanți, iar anul acesta ne vom concentra să obținem un rezultat cât mai bun în clasamenul 2WD. Se anunță un sezon extrem de interesant și vom încerca să aducem cât mai multe puncte echipei”, a spus Mihai Manole.

Tot sub umbrela Napoca Rally Academy va concura în Campionatul Național de Rally 2 și echipajul format din Alex Lascu și  Mihaela Balint, cu un model BMW 320i.

Tess Rally, prima etapă din CNRD, se va desfășura în weekendul 25 – 27 martie. În total, sunt programate 8 probe speciale cu o lungime totală de aproape 114 km. Vineri seara, începând cu ora 20:00, este programat startul festiv în Piața Sfatului din Brașov, iar sâmbătă, începând cu ora 09:00, sunt programate 6 din cele 8 probe speciale. Duminică, startul pe prima probă a zilei se va da la ora 09:09, iar ultima specială, celebra Poiana Brașov, va începe de la ora 09:52. Sosirea va avea loc începând cu ora 10:30 la Coresi Shopping Resort.  

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii