Aşteptarea ia sfârşit pentru fanii DTM: noul sezon al celei mai populare competiţii de turisme începe în acest week-end la Hockenheim (Germania).

Start de sezon DTM 2016 pe Hockenheimring
Aşteptarea ia sfârşit pentru fanii DTM: noul sezon al celei mai populare competiţii de turisme începe în acest week-end la Hockenheim (Germania). La volanul celor opt BMW M4 DTM, piloţii BMW şi-au propus să obţină rezultate bune în primele două curse ale anului, din dorinţa de a-i încânta pe spectatorii ce vor fi prezenţi în tribunele legendarului circuit cu o lungime de 4,574 kilometri.

BMW Motorsport intră în al cincilea an în DTM de la revenirea în campionat, în 2012. În această perioadă, şapte dintre cele 12 titluri 12 posibile au ajuns la München. Ultima dată, piloţii BMW au reuşit o performanţă de echipă impresionantă pentru a asigura titlul constructorilor. În anul care marchează centenarul BMW Group şi al mărcii BMW, patru echipe BMW - RMG, MTEK, RBM şi Schnitzer - vor căuta să adauge un nou capitol la povestea de succes a companiei.

Multe vor fi noi în momentul în care prima dintre cele 18 curse ale celui mai popular campionat de turisme din lume va începe sâmbătă, la ora 17.00 (ora României). Printre schimbări se numără cea privind regulamentul balastului de performanţă. În 2016, acesta se bazează, în teorie, pe cel mai bun timp obţinut de fiecare marcă în calificări. Aceasta va asigura faptul că ierarhiile sunt bulversate înaintea fiecărei curse. În manşa propriu-zisă, piloţii se vor confrunta cu o nouă provocare de strategie de a analiza cu atenţie utilizarea Drag Reduction System (DRS), şi momentul ideal de activare a acestuia, pentru că sistemul poate fi folosit numai un anumit număr de ori. La etapa de deschidere de la Hockenheim, piloţii vor putea să utilizeze 39 de activări pe parcursul manşei de sâmbătă, care durează 40 de minute, şi 57 de activări în timpul celei de duminică, cu o durată de 60 de minute.

Toate cursele DTM din 2016 sunt transmise în exclusivitate pe canalele Digi Sport. Cursa întâi începe sâmbătă, la ora 17.03 (ora României). Echipele şi piloţii şi reiau disputa pentru puncte şi victorie în cursa a doua, programată duminică de la ora 15.33 (ora României).
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii