Peter Kelemen
La Danube Delta Rally, etapa a patra Campionatul Național de Raliuri Dunlop, vor fi la start un numar record de opt modele Suzuki Swift Sport. Etapa de la Tulcea, a doua pe macadam din acest sezon, se va desfășura în perioada 9 – 11 iunie.

11 probe speciale pe macadam cu o lungime de aproape 140 km. Acesta este pe scurt Danube Delta Rally, etapa a patra din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, o etapă la care s-au înscris un număr record de 8 echipaje cu modele Suzuki Swift Sport.

“Sunt încântat că avem un număr atât de mare de modele Suzuki Swift Sport la startul acestei etape. Atunci când am pornit acest proiect am vrut să oferim piloților un model fiabil, competitiv și care să poate fi exploatat cu costuri acceptabile în competiții. Suzuki Swift Sport și-a demonstrat calitățile pe cele mai dificile și spectaculoase probe speciale din România și mă bucur că un număr din ce în ce mai mare de piloți aleg să concureze cu acest model”, a spus Alin Radu, director general Suzuki România. 

Lupta pe macadamul de la Tulcea se anunță una extrem de spectaculoasă. După victoria de la Arad, Radu Necula ocupă prima poziție în Cupa Suzuki cu un total de 81 de puncte, având un singur punct avans față de de Szabo Csongor, și este pregătit să-și mărească avantajul aici. “Mă bucur că sunt atât de multe mașini îscrise și sper să fie o luptă cât mai strânsă până pe ultima probă specială”, a spus liderul din Cupa Suzuki.

După ieșirea în decor de la Arad, Szabo Csongor este decis să recupereze punctele pierdute. “Am revizuit mașina complet până la ultimul șurub. Avem nevoie de un rezultat bun și suntem hotărâți să luptăm pentru asta”, a spus și Szabo Csongor.

În clasamentul Cupei Suzuki, Peter Kelemen ocupă poziția a treia cu 63 de puncte, urmat de Alex Ardelean (44 p), Călin Bucur (25 p) și Cristi Rus (20 p).

Szabo Csongor/Robert Maior, Laurențiu Gabriel Ene/Ciprian Solomon, Alex Ardelean/Horațiu Baltador, Ioan Zarug/Eugen Talpalariu, Peter Kelemen/Molnar Gyula, Radu Necula/Adrian Temeș, Andrei Stan/Ioana Stan și Andrei Mușețeanu/Claudiu Panait sunt cele 8 echipaje cu modele Suzuki Swift Sport care vor lua startul la Danube Delta Rally.

Etapa de la Tulcea va începe de joi seara (9 iunie, ora 20:45) cu startul festiv din Piața Civică, iar vineri și sâmbătă sunt programate cele 11 probe speciale. În prima zi startul este programat la ora 14:00, iar în program sunt programate câte două treceri pe specialele Telița și Cocoșu, iar sâmbătă startul se va da la ora 08:30, în program fiind două treceri pe probele Slava Rusă, Babadag și Eolien, plus super speciala din Tulcea de la ora 17:00.

“Proiectul Cupa Suzuki a pornit chiar în anul revenirii etapei de la Tulcea în calendarul național așa că este un moment frumos să sărbătorim cei patru ani cu 8 echipaje la start. Sunt sigur că vom vedea o luptă interesantă pe probele speciale și le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și susținut acest proiect până acum”, a spus și Aurel Chirteș, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii