Hyundai Motorsport a avut doua echipaje pe podium in Raliul Germaniei, cu Dani Sordo si Thierry Neuville pe locurile 2, respectiv 3, etapa a noua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Hyundai Motorsport Raliul Germaniei
Hyundai Motorsport a terminat cursa de casa cu doua echipaje pe podium, o premiera pentru sezonul 2016 din WRC.
Dani Sordo s-a clasat pe locul secund, la doar 0,1 secunde in fata colegului sau Thierry Neuville, belgianul reusind sa castige Power Stage.
Hayden Paddon a completat succesul echipei cu o clasare in top cinci.

Hyundai Motorsport a avut doua echipaje pe podium in Raliul Germaniei, cu Dani Sordo si Thierry Neuville pe locurile 2, respectiv 3, etapa a noua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Intr-una dintre cele mai disputate etape din acest sezon, trei piloti au fost implicati in lupta pentru locul secund. Sordo, Neuville si Andreas Mikkelsen, pilotul Volkswagen Motorsport, au inceput ziua de duminica despartiti de doar patru secunde.

Lupta s-a dat pana pe ultima proba, care a avut si rol de Power Stage, castigata de Neuville. Belgianul a primit trei puncte suplimentare pentru aceasta performanta, dar Dani Sordo s-a clasat pe locul secund in final.

Diferenta dintre cei doi piloti ai echipei Hyundai Shell World Rally a fost de doar 0,1 secunde, iar Hayden Paddon, care a concurat pentru Hyundai Mobis World Rally Team, a terminat pe locul 5.

In urma acestor rezultate, Hyundai Motorsport si-a conslidat pozitia secunda in clasamentul constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, trecand de bariera de 200 de puncte (201 la 256 cat are  Volkswagen Motorsport), cu patru etape ramase de disputat in acest sezon (Corsica, Spania, Marea Britanie si Australia).

Sordo (#4 Noua generatie i20 WRC, locul 2 la general) si Marc Martí, copilotul sau, au revenit in forta, dupa absenta din Raliul Finlandei. Echipajul spaniol a castigat prima proba de duminica (PS15 Dhrontal 1) si au terminat in final pe locul secund etapa din Germania.

“A fost incredibil si ma bucur ca am obtinut primul podium din acest sezon. Am fost aproape in Mexic, Argentina, Portugalia si Sardinia, unde am terminat pe patru si ma bucur ca am reusit in Germania. A fost un raliu dificil, iar acest rezultat este recompensa perfecta. Masina s-a comportant excelent si ma bucur ca echipa a obtinut un rezultat foarte bun in etapa de casa”, a spus Sordo.

Neuville (#3 Noua generatie i20 WRC, locul 3 la general) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, si-au propus sa termine pe podium, dupa locul trei in Monte-Carlo si victoria Sardinia. Echipajul belgian a castigat ambele treceri pe speciala Sauertal (PS16 siPS18) si si-a trecut in cont cele trei puncte suplimentare din Power Stage.

“A fost o lupta foarte stransa pentru locul secund si am facut tot ce se putea . Sunt multumit si cu locul trei, mai ales ca este o dubla pentru echipa. Am avut o dimineata buna si victoria din Power Stage confirma forma buna in care suntem. Nu a fost suficient pentru a trece de Dani, dar diferenta a fost extrem de mica. Acum urmeaza Corsica si sper sa ne luptam si acolo pentru un loc pe podium”, a spus Neuville.

Paddon (#20 Noua generatie i20 WRC, locul 5 la general) a terminat etapa din Germania pe locul cinci si a urcat pana pe locul trei in clasamentul general din WRC, cu un total de 94 de puncte.

“Am avut un inceput prost, dar am terminat intr-o nota pozitiva. Sunt puncte importante pentru noi si am urcat pe locul trei in clasament. Am adunat experienta pe asfalt si sunt sigur ca asta ne va ajuta in Corsica. Cel mai important este insa ca echipa a avut doua masini pe podium, ceea ce este o recompensa frumoasa pentru cei din Alzenau”, a spus Paddon.

Hyundai Motorsport a terminat in premiera, anul acesta, cu doua echipaje pe podium, iar performanta lui Paddon completeaza succesul echipei, care a avut toate cele trei echipaje in top cinci.

“Ce final de raliu. Stiam ca va fi o lupta stansa, dar o diferenta de 0,1 secunde dupa 17 probe si aproape 300 km parcurs nu inseamna nimic. As vrea sa-i felicit pe Dani, Marc, Thierry si Nicolas pentru aceasta lupta si ma bucur ca avem doua masini pe podium pentru prima oara in acest sezon. Hayden a terminat pe cinci si a facut progrese vizibile de la o zi la alta. Acum urmeaza etapa din Corsica si am incredere ca Noua generatie i20 WRC se va comporta la fel de bine si acolo”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Turul Corsicii, etapa a zecea din Campionatul Mondial, se va desfasura in perioada 29 septembrie – 2 octombrie.

Clasament general Raliul Germaniei 2016:
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:00:26.7
D. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +20.3
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +20.4
A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +27.2
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +3:34.8
M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:31.2
E. Lappi / J. Ferm (Škoda Fabia R5) +8:36.8
P. Tidemand / J. Andersson (Škoda Fabia R5) +8:52.5
J. Kopecky / P. Dresler (Škoda Fabia R5) +9:44.2
A. Kremer / P. Winklhofer (Škoda Fabia R5) +10:10.6

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
S. Ogier 169  puncte / A. Mikkelsen 110  / H. Paddon 94  / T. Neuville 94 / J. M. Latvala 89 / D. Sordo 86 / M. Østberg 78 / O. Tanak 52  / K. Meeke 51 / C. Breen 25 / E. Camilli  23 / H. Solberg 14 / S. Lefebvre 12 / E. Lappi 12 / M. Prokop 12 / T. Suninen 8 / M. Ligato 6 / E. Evans 6 / P. Tidemand 6 / L. Bertelli 4 / K. Abbring 4 / J. Kopecky 3 / N. Fuchs 2 / A. Kremer 2 / V. Gorban 1 / K. Kruuda 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
Volkswagen Motorsport 256  puncte / Hyundai Motorsport 201 / M-Sport World Rally Team 122  / Volkswagen Motorsport II 121 / Hyundai Motorsport N 96 / DMACK World Rally Team 64 / Jipocar Czech National Team 18 / Yazeed Racing 4

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii