Simone Tempestini și echipa Napoca Rally Academy și-au atins obiectivele la Cotnari Rally Iași, etapa a șaptea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

Simone Tempestini si Marc Banca - Rally Iasi
Simone Tempestini s-a impus la Cotnari Rally Iași și și-a asigurat cel de-al doilea titlu național consecutiv cu o etapă înaintea finalului de sezon. 
Napoca Rally Academy s-a clasat pe prima poziție în clasamentul pe echipe.
Norbert Maior s-a impus în Cupa Dacia, iar Bogdan Marișca și Florin Tincescu au fost nevoiți să abandoneze. 

Simone Tempestini și echipa Napoca Rally Academy și-au atins obiectivele la Cotnari Rally Iași, etapa a șaptea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Cu victoria în această etapă, Simone Tempestini și-a asigurat cel de-al doilea titlu de campion național consecutiv, iar NRA s-a clasat pe primul loc la echipe și rămâne în lupta pentru un nou titlu. 

Weekendul acesta a fost perfect pentru o parte din echipajele Napoca Rally Academy. Simone Tempestini și Marc Banca au reușit să se impună în clasamentul general, ceea ce înseamnă că juniorul NRA și-a asigurat deja cel de-al doilea titlu de campion național înaintea etapei de la Harghita.


Norbert Maior și Alina Bianca Pop s-au impus în Cupa Dacia, iar cu punctele adunate și de Szabo Csongor și Robert Maior în Cupa Suzuki, Napoca Rally Academy s-a clasat pe prima poziție în clasamentul pe echipe și rămâne în lupta pentru titlu.

Cu excepția super specialei, Simone Tempestini și Marc Banca au câștigat toate celelalte probe și s-au impus cu un avans de aproape două minute față de Dan Gârtofan, principalul rival în lupta pentru titlu.

În urma victoriei din această etapă, Simone Tempestini nu mai poate pierde titlul de campion și se poate concentra acum la lupta pentru titlul din Junior WRC. “M-am simțit perfect pe specialele de la Iași și asta s-a văzut în evoluția noastră. Am pilotat cu o plăcere fantastică și sunt foarte fericit că am câștigat titlul. Primul obiectiv este atins, dar acum trebuie să ne concentrăm la lupta din Junior WRC pentru că titlul mondial este cel mai important lucru din acest sezon pentru noi”, a spus Simone Tempestini.

Lupta în Cupa Dacia a fost una extrem de disputată și în această etapă. Norbert Maior și Alina Bianca Pop au avut un început prudent și au crescut ritmul pe fiecare probă. Juniorii NRA au preluat conducerea pe speciala a șaptea și cu patru probe câștigate au reușit să se impună în competiția monomarcă. “Aveam nevoie de o victorie pentru a căpăta din nou încredere în forțele noastre. Am avut un început prudent și apoi ne-am implicat în lupta pentru victorie. Sunt foarte fericit cu acest rezulat și mai ales că am ajutat echipa să se impună în această etapă”, a spus Norbert Maior. 

Din păcate, pentru Florin Tincescu și Sergiu Itu etapa de la Iași s-a terminat încă înainte de start. După prima trecere la shakedown, în stopul probei, mașina ia foc și motorul a ars complet. “Totul s-a petrecut instant și nu am putut face absolut nimic. Partea din față a mașinii a ars în întregime și nu am mai avut cum să luăm startul. Îmi pare rău că nu am putut ajuta echipa, dar vom face tot posibilul să revenim și ma motivați în Campionatul Național. Îl felicit pe Simone pentru performanța excelentă și mulțumesc întregii echipe pentru susținere”, a spus Florin Tincescu.

Nici Bogdan Marișca și Carmen Poenaru nu au reușit să temine Cotnari Rally Iași, echipajul NRA fiind nevoit să abandoneze pe speciala a patra. “Supărarea noastră după prima zi a trecut foarte repede când am văzut rezultatele finale. Simone și Marc au făcut o cursă excelentă, iar echipa a obținut prima poziție, ceea ce este perfect. Mai avem încă o etapă și vom lupta până la final pentru un nou titlu pe echipe”, a spus Bogdan Marișca.

Mihai Manole și Florin Dorca au terminat pe locul 4 în clasamentul 2WD, iar echipajul Szabo Csongor/Robert Maior a adunat și el puncte pentru NRA în clasamentul pe echipe.

“Trecând peste problemele pe care le-au avut Florin Tincescu și Bogdan Marișca, am avut un weekend bun în care ne-am atins obiectivele. Suntem o echipă și atunci când câștigăm și atunci când pierdem și îi vom susține în continuare pe juniorii noștri. Mai este o etapă în calendarul naționa și cu sigurnață nu am renunțat la titlul pe echipe, chiar dacă nu mai avem cele mai mari șanse”, a spus și Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy.

Raliul Harghitei, ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, este programat în perioada 7 – 8 octombrie.  

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii