Printr-o serie de concepte de avangardă şi tehnologii revoluţionare, BMW Group va oferi o nouă idee asupra interiorului viitorului în cadrul ediţiei 2017 a Consumer Electronics Show (CES) ce va avea loc în Las Vegas.

BMW Group la CES 2017 de la Las Vegas
Printr-o serie de concepte de avangardă şi tehnologii revoluţionare, BMW Group va oferi o nouă idee asupra interiorului viitorului în cadrul ediţiei 2017 a Consumer Electronics Show (CES) ce va avea loc în Las Vegas. Astfel, sistemul BMW HoloActive Touch va avea premiera în cadrul expoziţiei. Această interfaţă inovatoare dintre conducător şi automobil se prezintă sub forma unui touchscreen virtual operat prin gesturi cu degetul. Sistemul oferă un feedback tactil la acțiunile conducătorului. BMW HoloActive Touch este parte a studiului BMW i Inside Future, prin care vizitatorilor de la CES, eveniment ce are loc în perioada 5-8 ianuarie 2017, li se oferă o imagine a experienţei din automobilele viitorului, conectate complet şi conduse autonom.

BMW HoloActive Touch reuneşte avantajele BMW Head-Up Display, controlul BMW prin gesturi şi operarea touchscreen directă şi adaugă funcţii suplimentare pentru a crea o soluție unică de interfaţă a utilizatorului. În premieră, funcţiile pot fi controlate fără nici un contact fizic cu materialele, cu toate că tehnologia permite în continuare o interacţiune conducător-automobil vizibilă şi tangibilă. De asemenea, BMW HoloActive Touch permite utilizatorului să acceseze o varietate de servicii oferite de BMW Connected. Integrarea perfectă a asistentului personal de mobilitate digitală este evidenţiată şi mai mult de interacţiunea foarte intuitivă.

La ediţiile anterioare ale CES; BMW a strâns un palmares bogat în ceea ce priveşte prezentarea evoluţiilor de pionierat în domeniul conceptelor de afişare şi operare. Tehnologia de control BMW prin gesturi a fost prezentată la expoziţie în 2015 şi în prezent este disponibilă la noile modele BMW Seria 7 şi BMW Seria 5. Iar sistemul AirTouch prezentat la CES 2016 a dus lucrurile un pas mai departe; în acest caz, utilizatorul foloseşte gesturi simple făcute cu mâna deschisă pentru a activa panourile de control de pe un ecran panoramic mare aflat pe bord fără a atinge interfaţa de control.

BMW HoloActive Touch duce la un alt nivel operarea acestor funcţii şi interacţiunea cu automobilul. Similar cu Head-Up Display, imaginea unul monitor color este generată prin utilizarea inteligentă a reflecţiilor - dar acum print-o hologramă în interior şi nu printr-o proiecţie pe parbriz. Panourile de control configurabile în mod flexibil sunt afişate şi sunt vizibile conducătorul în vecinătatea volanului, la nivelul consolei centrale, o zonă uşor accesibilă. O cameră detectează mişcările mâinii conducătorului în perimetrul acestei zone şi înregistrează poziţia degetelor, în special. Imediat ce un deget face contact cu una dintre aceste suprafeţe de control virtual, este emis un impuls, utilizatorul primeşte un feedback tactil, iar funcţia relevantă este activată.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii