Noul Suzuki Ignis, disponibil în România din luna februarie 2017, a primit 5 stele la testele derulate de Euro NCAP, în echiparea cu sistemul oțional de siguranță Dual Camera Brake Support (DCBS).

Suzuki Ignis
Noul Suzuki Ignis, disponibil în România din luna februarie 2017, a primit 5 stele la testele derulate de Euro NCAP, în echiparea cu sistemul oțional de siguranță Dual Camera Brake Support (DCBS).
Noul Suzuki, model care va fi disponibil în România din luna februarie a anului viitor, a primit 5 stele la testele Euro NCAP. Modelul testat a fost versiunea cu echipamente de siguranță avansate,printre care și două camere stereo care monitorizează distanța între vehicul și obiectele dimprejur, precum și forma acestora.

Acestea furnizează informațiile necesare pentru trei funcții avansate de siguranță: frânarea de urgență (Dual Camera Brake Support - DCBS), alertă la schimbarea involuntară a benzii de rulare și menținerea traiectoriei.

Suzuki Ignis este primul model din clasa mini care a fost testat atât în echiparea standard, cât și cu echipările de siguranță disponibile opțional. Versiunea standard a noului Ignis a oținut calificativul de 3 stele.

Noul Ignis beneficiază de conceptul Suzuki Total Effective Control Technology (TECT) ce oferă un grad sporit de siguranță în cazul unei coliziuni. Printre componentele sale se numără și structuri detașabile care absorb energia impactului în momentul unei coliziuni, o structură a caroseriei care dispersează eficient energia impactului și o structură regidă a cabinei. Printre echipamentele de sigurantă se numără sistemul ESP (Electronic Stability Program), care asigură stabilitatea la rulare, care în situația unui impact frontal sau lateral, alături de airbagurile frontale, laterale și cortină, contribuie la protecția pasagerilor.

Camerele stereo montate pe vehicul ca echipament suplimentar de siguranță funcționează asemenea ochiului uman, detectând linia de demarcare a benzilor de rulare, precum și prezența unor obstacole în fața vehiculului.

Detectând dimensiunea și forma, camerele pot determina dacă obstacolul este un pieton sau un alt vehicul. De aici decurg trei caracteristici și funcții avansate de siguranță: asistență la frânarea de urgență, în momentul detectării unui obstacol, avertizarea în momentul schimbării involuntare a benzii de rulare și avertizarea în momentul părăsirii traiectoriei vehiculului, la viteze de 60km/h.

Prețurile pentru noul Suzuki Ignis vor fi anunțate la începutul anului viitor. 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii