Producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres anunță extinderea portofoliului său de anvelope de vară pentru sezonul 2017, însoțită de lansarea unui nou model.

Nokian iLine
Producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres anunță extinderea portofoliului său de anvelope de vară pentru sezonul 2017, însoțită de lansarea unui nou model.

Anvelopele de vară de calitate sunt în mod cert elementul cheie al călătoriilor în siguranță în sezonul estival ce urmează. Trecerea la anvelopele de vară trebuie realizată imediat ce perioada rece aiernii se încheie, iar temperatura de peste zi depășește valoarea de 7°C timp de mai multe zile consecutiv. Criteriile importante de care trebuie ținut cont în alegerea corectă a anvelopelor de vară sunt: dimensiunile adecvate autovehiculului, scopul utilizării acestora, indicele de viteză sau indicele de încărcare, rezistența flancului anvelopei și apelarea la centre autorizate de vânzare a anvelopelor. Pentru a permite funcționarea corectă, cât și pentru atingerea duratei de viață optime a anvelopelor, se recomandă verificări regulate ale presiunii din anvelope. Pentru asistență în privința alegerii corecte a anvelopelor, puteți contacta oricând cel mai apropiat dealer autorizat Nokian Tyres.

Noua anvelopă Nokian Rockproof -  off-road, SUV-uri mari și uz profesional
Anvelopa Nokian Rockproof este o noutate pentru entuziaștii off-road și pentru posesorii de SUV-uri mari și camioane ușoare, oferind performanță constantă și durabilitate extremă, datorită compusului special Nokian Rockproof Hybrid din care este realizată banda de rulare, chiar și atunci când întâmpină tăieturi sau impacturi neașteptate, în condițiile solicitante ale terenului accidentat. Susținerea optimizată a blocurilor benzii de rulare ajută la obținerea manevrabilități precise și a stabilității. Cu un profil agresiv, ejectoare de pietre și având încorporată tehnologia unică Nokian Aramid Sidewall, anvelopa este extrem de rezistentă la tăieturi.

Modelul Nokian Rockproof este disponibil în dimensiuni de 16 și 17 inci, cu indicele de viteză Q (160 km/h); pe parcursul acestui an se vor adăuga și alte dimensiuni.

Nokian Line SUV și Nokian zLine SUV – anvelope SUV cu flancuri de aramidă
Cele două modele de anvelope de vară premium destinate autovehiculelor SUV asigură confort excepțional și siguranță. Aceste modele oferă performanță de top atât la rularea pe teren dificil, cât și în traficul urban, asigurând aderență excepțională pe carosabil umed. Pentru rezistență sporită și protecția împotriva deteriorării, flancurile sunt ranforsate cu fibre de aramidă. Consumul scăzut de combustibil și confortul superior la volan fac ca aceste anvelope SUV să fie foarte apreciate. Modelului Nokian Line SUVi s-a acordat premiul pentrulocul 3 la ediția din 2017 a testului ADAC pentru anvelope de vară, trecând de asemenea cu succes și de testele TCS și ÖAMTC. Seria Nokian zLine SUV este concepută pentru rularea la viteze mari pe autovehicule SUV de înaltă performanță. Aceste modele includ garanția Nokian Tyres Aramid, care acoperă deteriorarea accidentală a flancurilor anvelopelor SUV, oferind gratuit clientului un produs nou, similar.

Modelul Nokian Line SUV este disponibil în dimensiuni ce variază de la 15 la 19 inci, cu indicii de viteză H,T,V. Modelul Nokian zLine SUV este disponibil în dimensiuni ce variază de la 17 la 22 de inci, cu indicii de viteză V,W,Y.

Nokian  eLine 2 – siguranță ecologică și eficiență
Modelul Nokian eLine2 este o anvelopă de vară din categoria AA, extrem de silențioasă la rulare, care asigură performanță de top în orice condiții meteorologice. Anvelopa oferă cea mai bună aderență pe carosabil umed și cea mai mare eficiență în reducerea consumului de combustibil din clasa de evaluare europeană AA. Inegalabila tehnologie Coandă, dezvoltată de Nokian Tyres și încorporată acestui model, conferă proprietăți excelente de prevenire a efectului de acvaplanare. Compusul de cauciuc se comportă excepțional pe o plajă largă detemperaturi, îmbunătățește aderența pe carosabil umed și reduce rezistența la rulare, reducând consumul de combustibil cu până la 0.6 l/100 km. Anvelopa este de asemenea concepută pentru a reduce masiv consumul de energie și pe vehiculele electrice sau hibrid.
Modelul este disponibil în dimensiuni de 15 și 16 inci, cu indicii de viteză H și W.

Nokian  zLine – performanță de top la viteze ridicate
Nokian zLine este o anvelopă sport adecvată pentru conducătorii auto care pretind performanță și manevrabilitate precisă chiar și la viteze ridicate. Designul unic al canelurile deviate (Swoop Grooves) împreună cu canelurile netede ale profilului principal al benzii de rulare maximizează rezistența la acvaplanare. Compusul special de cauciuc Nokian Intelligent UHP Silica permite aderență constantă la orice viteză și la temperaturi ce pot varia pe o plajă largă, din sezonul de primăvară până la cel de toamnă. Anvelopa este potrivită în special pentru autovehiculele sport, dar nu numai, indiferent de marcă. A fost caracterizată drept „foarte indicată” în urma testului din 2017 dedicat anvelopelor de vară, realizat de revista germană Auto Zeitung.

Modelul este disponibil în dimensiuni ce variază de la 16 la 21 de inci, cu indicii de viteză V, W, X, Y.

Nokian iLine  – calitate premium ideală pentru condițiile din Europa Centrală
Nokian iLine este o anvelopă de vară cu eficiență extraordinară asupra consumului de combustibil, concepută pentru autovehicule de familie mici și medii, efcientă în prevenirea efectului de acvaplanare grație canelurilor sale cu design special (Venturi Grooves). Compusul de cauciuc Nokian iLine Silica, realizat în totalitate cu dioxid de siliciu, asigură aderență excelentă pe carosabil umed și o rezistență scăzută la rulare la orice temperatură. Designul Silent Groove al pereților nervurilor laterale determină o rulare silențioasă.

Modelul este disponibil în dimensiuni ce variază de la 13 la 16 inci, cu indicii de viteză T și H.

Nokian Line  – eficientă și apreciată
Nokian Line este o anvelopă premium cu rezultate excepționale atât pe carosabil uscat, cât și umed. Tehnologia specială cu canelurile deviate (Swoop Grooves) permite prevenirea eficientă a efectului de acvaplanare chiar și în condiții meteorologice solicitante. Anvelopa prezintă manevrabilitate precisă, stabilitate, rezistență scăzută la rulare și determină scăderea consumului de combustibil, grație tehnologiei cu lamele blocante încrucișate (Cross-Block Sipe), prezente pe nervurile din zona centrală a anvelopei. Anvelopa are o durată de viață crescută, oferă silențiozitate, confort și performanță, fiind extrem de apreciată în edițiile din 2017 ale testelor europene independente dedicate anvelopelor de vară precum ADAC, ÖAMTC și TCS. Modelul este disponibil în dimensiuni ce variază de la 13 la 17 inci, cu indicii de viteză T, H, V, W.

Nokian cLine Van și Nokian cLine Cargo – stabilitate, durabilitate și siguranță pentru uz profesional
Stabilitatea și durabilitatea modelului Nokian cLine sunt maximizate de blocurile de suport triunghiulare (Triangular Supports) care determină uzura mai lentă a anvelopei. Noul compus de cauciuc Clinch minimizează cu succes zgomotul din cabina șoferului. Canelura principală este susținută de o structură similară unei țesături, care reduce semnificativ riscul de acvaplanare în timpul ploilor de vară abundente.

Modelul Nokian cLine Van este disponibil în dimensiuni ce variază de la 14 la 17 inci, cu indicii de viteză S,T. Modelul Nokian cLine Cargo este disponibil în dimensiuni ce variază de la 15 la 17 inci, cu indicii de viteză S,T,R.

Toate modelele de anvelope de vară Nokian Tyres prezintă indicatorul de uzură a benzii de rulare DSI (Driving Safety Indicator)unic, patentat, direct pe banda de rulare a anvelopei. Datorită acestei caracteristici, conducătorii auto pot verifica pe loc grosimea benzii de rulare rămase, în milimetri, examinând cifrele indicate pe banda de rulare. Aceste cifre dispar pe măsura ce anvelopa se uzează. Pentru a beneficia de proprietățile optime și siguranța anvelopelor de vară, Nokian Tyres recomandă o grosime minimă de 4 mm a benzii de rulare a anvelopei.

Testare extremă
Indiferent de tipul autovehiculului, anvelopele sunt singurul său punct de contact cu carosabilul. „În centrele noastre de testare, simulăm moduri extreme de rulare de-a lungul tuturor anotimpurile și în orice tip de condiții meteorologice. Pe lângă echipamentele moderne de testare și instrumentele de înaltă precizie pe care le utilizăm, observațiile piloților noștri de teste experimentați completează testarea amănunțită,” spune Hannu Liitsola, Director general, Nokian Tyres CE.

Dezvoltarea de ultimă oră a produselor realizată de Nokian Tyres are la bază experiența de peste 80 de ani a companiei pe piața de anvelope, testarea constantă și o căutare permanentă de soluții îmbunătățite. Fiind cel mai nordic producător de anvelope din lume, Nokian Tyres concepe produsele sale pentru regiuni variate, deoarece fiecare tip de condiții de rulare solicită anvelopele în mod diferit. De aceea compania testează produsele saleinovatoare peste tot în lume. Experiența vastă și inovația la nivel înalt ale Nokian Tyres servesc scopului fundamental al dezvoltării produselor sale: siguranța.

Sursa: Olivia Baltatescu, Account Executive MCCANN PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii