ŠKODA își prezintă conceptul de mașină cu propulsie integral electrică la Auto Shanghai 2017 (19 - 28 aprilie). Forma futuristă dezvăluie caracteristicile noului limbaj de design al viitoarelor mașini electrice ŠKODA.

Interiorul conceptului Skoda Vision E
Conceptul de mașină electrică a mărcii ŠKODA cu un interior futurist.
‘Simply Clever’: scaunele individuale rotative ușurează foarte mult intrarea și ieșirea.
Ampatamentul lung și consolele scurte asigură un spațiu interior confortabil.
Portbagaj de mari dimensiuni, tipic ŠKODA.
VISION E va fi prezentat în premieră mondială la Auto Shanghai 2017.

ŠKODA își prezintă conceptul de mașină cu propulsie integral electrică la Auto Shanghai 2017 (19 - 28 aprilie). Forma futuristă dezvăluie caracteristicile noului limbaj de design al viitoarelor mașini electrice ŠKODA. Cele mai atractive funcții ale caroseriei includ ușile cu deschidere inversă și lipsa montantului B. În habitaclul luminos, cele patru scaune individuale rotative și lipsa consolei centrale oferă impresia unui spațiu generos.

"VISION E oferă o perspectivă asupra viitoarelor modele cu propulsie electrică ale ŠKODA," declară CEO-ul ŠKODA, Bernhard Maier. "Pe lângă vehiculele hibrid plug-in, vom mai lansa cinci mașini pur electrice pe diferite segmente de piață până în 2025. Astfel, una din patru mașini pe care le vom vinde va fi electrică."

Datorită suprafețelor vitrate mari, interiorul VISION E este luminos și transparent. Direcția liniilor orizontale evidențiază structura simplă și mărimea spațiului interior. Cele patru scaune individuale în formă de scoică cu tetiere noi întăresc senzația de modern. Prin ampatamentul lung și consolele față și spate scurte, proiectanții au creat un interior confortabil și spațios pentru VISION E.

Scaunele sunt ușor înălțate pentru a asigura o bună vizibilitate și pot fi rotite cu 20 de grade. Atunci când ușile sunt deschise, scaunele se pot roti spre exterior pentru a facilita intrarea și ieșirea din mașină. După ce ușile cu deschidere inversă și acționare electrică se închid, scaunele revin la poziția inițială. Conceptul introduce această nouă idee ‘Simply Clever’ pentru un plus de confort datorită formei și mecanismului de acționare ergonomice. Lipsa tunelului median în fața și spatele habitaclului creează senzația unui spațiu deosebit de generos în ŠKODA VISION E.

Pe lângă ecranul principal pe care sunt afișate datele de conducere ale mașinii, ŠKODA VISION E oferă mai multe ecrane pentru pasageri. Pe mijlocul tabloului de bord se află ecranul tactil central, pe care șoferul și pasagerul din față pot citi și opera toate funcțiile și serviciile oferite de ŠKODA Connect.

Fiecare pasager are la dispoziție un ecran propriu, pe care îl poate folosi pentru a beneficia de numeroase funcții de confort, precum diverse informații și entertainment. Monitorul pasagerului din față se află pe panoul de instrumente, iar ecranele pentru pasagerii din spate sunt integrate în spătarele scaunelor față. În plus, pasagerii își pot personaliza conținutul de entertainment afișat pe ecrane prin comenzile tactile amplasate pe acestea. Unitatea de control pentru pasagerul față se află pe cotiera din dreapta, iar cele ale pasagerilor din spate sunt amplasate între cele două scaune individuale.

Pe panoul fiecărei portiere se află un phone box integrat pentru încărcarea prin inducție a unui smartphone; setările, datele și informațiile de pe smartphone pot fi afișate pe ecranul fiecărui pasager. Lumina ambientală, disponibilă în zece culori, este integrată în benzile decorative de pe portiere și dedesubtul tabloului de bord.

Hayonul spate de mari dimensiuni acoperă un portbagaj încăpător, caracteristic pentru ŠKODA.

Scaunele față pot fi înclinate, iar volanul poate fi înălțat pentru maximum de spațiu și confort.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Skoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii