BMW Concept Seria 8
Cu ocazia ediţiei din acest an a Concorso d'Eleganza Villa d'Este, BMW Group va prezenta BMW Concept Seria 8, esenţa unui coupé BMW modern întruchipată de un studiu de design impresionant. Automobilul de studiu va reprezenta o avanpremieră a viitorului model BMW - noul BMW Seria 8 Coupé, programat pentru lansare în 2018 şi parte a celei mai mari ofensive de modele din istoria companiei. Prin strategia NUMBER ONE > NEXT, BMW Group îşi propune să crească semnificativ vânzările şi veniturile în clasa de lux, iar BMW Seria 8 Coupé joacă un rol important în acest segment. "Dintotdeauna, numărul 8 a reprezentat punctul culminant al performanţei sportive şi exclusivităţii la BMW", explică preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, Harald Krüger. "Viitorul BMW Seria 8 Coupé va demonstra că dinamica pronunţată şi luxul modern pot convieţui. Acesta va fi următorul model în extinderea ofertei noastre de automobile de lux şi va ridica standardul pentru coupé-uri în segment. Prin aceasta, ne vom consolida statutul de lider în clasa de lux."

BMW Concept Seria 8 dezvăluie multe din ceea ce urmează. "BMW Concept Seria 8 este abordarea noastră în ceea ce priveşte automobilul high-end veritabil", declară Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv BMW Group Design. "Este un automobil sport de lux, care întruchipează dinamica veritabilă şi luxul modern cum nu o face nici o altă maşină. Pentru mine, este o felie de fascinaţie auto pură."

Exteriorul reuneşte trecutul şi viitorul
BMW Concept Seria 8 este recunoscut imediat ca BMW, dar afişează şi idei noi de design şi tehnici de construire a formelor. "Designul BMW Concept Seria 8 oferă o interpretare nouă a simbolurilor emblematice de design BMW", adaugă van Hooydonk. "De asemenea, prezintă o abordare nouă a utilizării formelor care se reflectă în mod special în suprafaţa automobilului. O serie de linii evidente marchează suprafeţele clare, iar volumele maşinii sunt sculptate puternic. Împreună, aceste elemente fac o declaraţie puternică şi creează un model plin de caracter. Pe scurt, acesta este automobilul conducătorului."

Flancurile: suprafeţe vaste într-un contur sportiv
Silueta BMW Concept Seria 8 se extinde în jos, puternic peste drum. Interacţiunea dintre capota lungă şi linia cursivă a acoperişului aduce alura dinamică spre flancurile automobilului, în timp ce oscilaţia ascendentă a părţii spate a conceptului oferă o concluzie clară pentru curgerea spre înapoi şi adaugă un alt detaliu sportiv.

În cadrul siluetei automobilului, aranjamentul curat şi totuşi dramatic al suprafeţelor şi formelor atrage privirea şi creează un aspect clar şi modern. Liniile ascuţite, curbate peste volumele întinse, reprezintă o promisiune vizuală a experienţei de condus dinamic care aşteptă.

O privire asupra detaliilor dezvăluie două linii de caracter expresive ce asigură limita pentru suprafaţa care pare să fie formată de aerul ce se grăbeşte să iasă din Air Breathers. Mai în spate, privirea este atrasă de evazarea pronunţată de deasupra roţilor spate. Flancurile, ca ansamblu, atrag atenţia asupra unui aspect nou al competenţei BMW în realizarea suprafeţelor. Modelate cu măiestrie, sursele linie şi punctele de atracţie cursive accentuează contururile atletice ale BMW Concept Seria 8. Iar culoarea de exterior Barcelona Grey Liquid - un albastru gri cu pigmenţi cu grad ridicat de irizare - demonstrează efectul optim al suprafeţei. Jantele mari de 21 de ţoli, din aliaj uşor, dispun de design multi-spoke şi elemente aerodinamice sportive şi exclusivist, generează profunzime vizuală şi completează apariţia convingătoare a automobilului când este privit din profil.

Partea frontală: sportivă, coborâtă şi atractivă vizual
Grila mare a radiatorului, farurile duble subţiri şi prizele largi de aer formează grafica atractivă şi sportivă a părţii frontale. Şablonul BMW clasic beneficiază de o interpretare nouă, ducând limbajul de design al companiei într-o direcţie diferită. De exemplu, cei doi "rinichi" sunt foarte coborâţi spre şosea şi se întind mult în partea frontală. Inspiraţi din coupé-urile BMW din ultimii ani, "rinichii" sunt reuniţi printr-un cadru neîntrerupt pentru a forma un singur element mare. Grila se lărgeşte pe măsură ce se extinde în jos, accentuând caracterul dinamic al BMW Concept Seria 8. Împreună cu farurile laser foarte subţiri şi abordarea hexagonală a temei "circulare duble", oferă un aspect concentrat al părţii frontale.

Prizele largi de aer, dispuse lateral în şorţul faţă, intensifică poziţia sportivă a automobilului pe şosea şi promite o experienţă dinamică veritabilă. Elementul din fibră de carbon dintre acestea subliniază caracterul sportiv şi de înaltă performanţă al maşinii.

Spatele: încrezător şi modern
Suprafaţa emoţională domină şi partea spate a BMW Concept Seria 8, creând un spate foarte sculptat, jos, cu efect maxim de consolidare a lăţimii. Spatele este definit de interacţiunea dintre volume şi linii, care se extind în jurul flancurilor şi modelează secţiunea spate a automobilului. Pasajele puternice ale roţilor reflectă calităţile dinamice ale automobilului şi promovează tracţiunea spate. Iar înclinarea habitaclului şi ecartamentul lat al maşinii scot în evidenţă într-o manieră clară această zonă a automobilului.

Stopurile subţiri şi plate se extind mult în părţile laterale ale maşinii şi oferă o conexiune într spate şi flancuri. Luminile în sine au forma unor lame L şi se proiectează din spate. Ele accentuează lăţimea automobilului şi atitudinea sa musculoasă pe şosea, iar forma lor subţire oferă spatelui o imagine modernă şi ultramodernă.

Difuzorul din fibră de carbon, de culoare închisă şi stilizat, dispus în secţiunea inferioară a şorţului spate adaugă uşurinţă suplimentară şi un sentiment de sportivitate graficii spate. Ţevile de eşapament ale evacuării, mari şi trapezoidale, încadrează secţiunea spate şi reprezintă un indiciu al experienţei condusului dinamic ce urmează.

Interiorul: o combinaţie emoţională de dinamică şi lux
Interiorul se concentrează pe esenţial: misiunea condusului. Odată aflat la volan, conducătorul este învăluit de ambianţa închisă specifică automobilelor sport. Suprafeţele şi liniile gravitează spre înainte şi subliniază experienţa dinamică a condusului. Gruparea funcţiilor în panouri de control, de exemplu pe bord, consola centrală şi uşi, oferă interiorului o structură grafică clară.

Printre elementele de design remarcabile din interior se numără tranziţia fluidă de la panoul de instrumente la uşi şi sentimentul sportiv ce învăluie interiorul. Această impresie este amplificată de conexiunea fluidă dintre consola centrală şi panoul de bord, care împreună formează nucleul interiorului. Consola centrală ridicată şi focusul vizual coborât al panoului de instrumente adaugă un accent suplimentar pe sentimentul de spaţiu sportiv şi confortabil.

Interiorul BMW Concept Seria 8 explorează în mod activ contrastele dintre emoţie şi inginerie, fler dinamic şi lux; forma sa sugerează sportivitate supremă, în timp ce materialele rafinate denotă exclusivitate şi design de înaltă calitate. De exemplu, toate punctele de contact ale conducătorului cu automobilul au un caracter sportiv. Scaunele sport exclusive au un design subţire, "scoica" din fibră de carbon oferind structura de bază, iar piele de cea mai bună calitate le face perfecte pentru şezut. Volanul continuă pe aceeaşi linie, braţele din aluminiu şlefuit manual, ce indică spre înainte în mod intenţionat, şi clapetele de schimbare, anodizate în roşu, aducând aminte de circuit. La diferite detalii, contrastul de aluminiu şi piele de culoare închisă de pe suprafeţele de prindere accentuează acest sentiment luxos de sportivitate.

Pielea Merino în culori Dark Brown şi Fjord White conferă interiorului o ambianţă de înaltă calitate. Suprafeţele de accent din fibră de carbon şi aluminiul şlefuit manual creează contraste deliberate şi radiază un sentiment sportiv şi tehnic. În plus, un schimbător de viteze faţetat şi un controler iDrive realizat din sticlă Swarovski cu aspect de cuarţ fumuriu tratează interiorul cu finisaje moderne şi elegante.

Un semn a ceea ce va urma
BMW Concept Seria 8 este avanpremiera unui model pe care BMW îl va lansa într-o formă similară pe parcursul anului viitor. BMW Seria 8 Coupé va continua tradiţia de succes a companiei în domeniul automobilelor sport de lux şi va adăuga un nou model atractiv - o maşină de vis autentică - în portofoliul său existent în clasa de lux.

BMW Seria 8 Coupé va reuni dinamica pronunţată şi luxul modern şi va stabili noi repere în segmentul coupé-urilor de lux.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii