Programul european independent de evaluare a mașinilor noi (Independent European New Car Assessment Program - Euro NCAP) a testat modelul ŠKODA KAROQ.

ŠKODA KAROQ primeste cinci stele in testul Euro NCAP
ŠKODA KAROQ oferă o excelentă siguranță activă și pasivă.
Protecția ocupanților adulți a primit un calificativ de 93% în cadrul testului.
ŠKODA KAROQ devine al doilea model al mărcii care primește cinci stele Euro NCAP în 2017.
Toate cele șapte modele ŠKODA au obținut cinci stele la acest test.

Programul european independent de evaluare a mașinilor noi (Independent European New Car Assessment Program - Euro NCAP) a testat modelul ŠKODA KAROQ. SUV-ul compact este ultimul model al producătorului ceh care primește punctajul maxim, KAROQ devenind astfel unul dintre cele mai sigure SUV-uri compacte în circulație astăzi.

"Suntem încântați că noua ŠKODA KAROQ a trecut cu succes testele Euro NCAP," a declarat Christian Strube, membru pentru dezvoltare tehnică al Consiliului Director. "Lucrăm permanent pentru a optimiza siguranța pasivă și activă a modelelor noastre și a dezvolta atât sisteme de protecție a ocupanților și pietonilor, cât și sisteme de asistență. KAROQ este dotat cu mai multe sisteme de asistență la condus care de obicei pot fi găsite numai la mașini din clase superioare," spune Strube.

Euro NCAP a atribuit protecției pasagerilor adulți un excelent scor de 93%. În plus, Euro NCAP a remarcat protecția oferită coloanei cervicale în caz de coliziune posterioară. Sistemul de frânare de urgență al SUV-ului compact a funcționat corect la viteze reduse în mediu urban și a prevenit aproape toate coliziunile. Euro NCAP a atribuit scorul maxim și pentru protecția picioarelor pietonilor. SUV-ul compact oferă protecție inclusiv pentru capul pietonilor în caz de coliziune.

După ŠKODA KODIAQ, ŠKODA KAROQ este a doua mașină a mărcii care primește cinci stele în 2017. ŠKODA este, în prezent, unul dintre puținii producători auto a căror întreagă gamă de modele a primit scorul maxim la testul Euro NCAP.

KAROQ își datorează remarcabila siguranță pasivă unei rigidități torsionale înalte, zonelor generoase de deformare din habitaclul extrem de sigur și utilizării de oțeluri de înaltă și foarte înaltă rezistență în zone precum montanții laterali. În plus, SUV-ul compact are șapte airbaguri în echiparea de serie: pentru șofer și pasager, laterale, pentru cap și pentru genunchi. Scaunele pentru copii pot fi ancorate folosind sistemul Top-Tether sau Isofix, care este disponibil și pentru scaunul pasagerului din față. În cazul unei coliziuni din spate, tetierele speciale (WOKS = Whiplash Optimized Headrests) reduc riscul de traumă a zonei cervicale a șoferului și pasagerului față. De asemenea, sistemul de protecție proactivă a ocupanților tensionează centurile de siguranță față în cazul unei coliziuni iminente și închide geamurile și trapa din plafon. Acest sistem este oferit standard în multe țări.

ŠKODA KAROQ este echipată cu un număr mare de camere și cu sisteme de asistență pe bază de radar sau de senzori. Asistentul radar frontal, care include funcția de frânare de urgență în oraș cu recunoașterea siluetei persoanelor, previne accidentarea pietonilor. Funcțiile de asistență la manevră și la plecarea cu spatele ajută șoferul în condiții de vizibilitate redusă și avertizează asupra pericolelor ascunse.

Alte funcții de siguranță la bordul ŠKODA KAROQ includ sisteme precum cel adaptiv de păstrare a distanței, de avertizare la părăsirea benzii de rulare, de recunoaștere a indicatoarelor auto, de apel de urgență, de asistență în caz de ambuteiaj și de detectare a oboselii.

Euro NCAP este o asociație a ministerelor de transport europene, cluburilor auto şi federațiilor companiilor de asigurări şi are sediul în Belgia. Organizația efectuează teste de impact cu modele auto actuale și evaluează siguranța acestora folosind sistemele de siguranță disponibile. Euro NCAP a fost înființată în anul 1997. În ultimii ani, procedurile de crash test au devenit tot mai restrictive, incluzând acum mai multe scenarii posibile de coliziune. Deși, inițial, erau evaluate numai rezultatele testelor de impact, calificativ final include acum și eficiența sistemelor de siguranță activă.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Skoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu stiri auto, informatii auto, documentatii auto si multe altele, toate din nemarginitul univers auto! Haideti sa il descoperim impreuna!

0 comentarii