Când vine vorba despre service-urile auto, există numeroase aspecte de care clienții țin cont atunci când aleg un centru de reparații auto la care să apeleze în mod regulat.

Dpd Automotive Bucuresti
Când vine vorba despre service-urile auto, există numeroase aspecte de care clienții țin cont atunci când aleg un centru de reparații auto la care să apeleze în mod regulat. Calitatea și diversitatea serviciilor oferite: diagnoza, servicii de mecanica auto, reparații care țin de estetica mașinii: vopsitorie sau tinichigerie, precum și complexitatea lor, reprezintă unele dintre cele mai importante aspecte.

Dincolo de aceste aspecte, este foarte relevantă și localizarea service-ului auto în raport cu nevoile personalizate ale clienților. În acest context, apare întrebarea: clienții apelează la service-uri auto aproape de casă sau la centre de reparații auto care promit intervenții prompte?

Răspunsul este complex și depinde în cele din urmă de comportamentul fiecărui client în parte: în general, nu neapărat datorită comodității cât din necesitatea de a ajunge ușor la centru, clienții optează pentru service-uri auto aflate  în apropiere de casa lor, dar în anumite contexte, este nevoie de intervenții prompte, astfel că aceștia se orientează rapid spre cel mai apropiat service auto de locul în care au remarcat defecțiunea autoturismului.

De ce se orientează românii către service-urile auto situate aproape de locuință?
În cadrul unui service auto, dincolo de importanța relațiilor formale (metode de plată, semnarea unui contract legal conform reparațiilor exacte de care are nevoie un client la un moment dat), fidelizarea se face pe baza legăturilor informale.

Astfel, românii au tendința de a se orienta către identificarea unui service auto în apropiere de casă atunci când vine vorba despre verificari de rutină la autoturisme. Astfel, ei pot ajunge facil la respectivul service auto și au șansa de a cunoaște personal mecanicii auto de acolo, iar acest lucru întărește puterea relațiilor informale.

Când sunt necesare intervenții prompte?
În cazurile de urgență. Să spunem că ești în București: în contextul unui accident sau atunci când motorul s-a stricat brusc și distanța față de casă este una considerabilă, este necesar să apelezi la un service auto din Bucuresti. Astfel, trebuie să cauți cel mai apropiat centru de reparații auto, indiferent dacă este aproape de locuință sau nu.

În acest context, este important pentru service-urile auto locale să își creeze o pagină web bine pusă la punct și, de asemenea, locațiile să fie găsite ușor pe Google Maps, pentru a putea atrage și acești clienți ocazionali. Aceștia sunt la fel de importanți pentru afacere precum clienții recurenți.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii