Tenneco Inc (NYSE: TEN), un furnizor global de produse şi sisteme pentru Performanţa Rulării şi Purificarea Emisiilor, furnizează componente de suspensie pentru noul crossover SUV de lux Jaguar I-PACE complet electric.

Tenneco Inc (NYSE: TEN), un furnizor global de produse şi sisteme pentru Performanţa Rulării şi Purificarea Emisiilor, furnizează componente de suspensie pentru noul crossover SUV de lux Jaguar I-PACE complet electric. Jaguar I-Pace a fost prezentat la decernarea premiului Maşina Europeană a Anului 2019 într-o ceremonie din preziua Salonului Auto de la Geneva. Vehiculul este dotat cu amortizoare pasive faţă şi spate si cu module de suspensie cu arcuri elicoidale și cu perne de aer Tenneco, proiectate pentru a îmbunătăți performanța și stabilitatea.

„Modulele noastre inovatoare de suspensie, cum ar fi cele prezentate pe noul Jaguar I-PACE, sunt concepute pentru a îndeplini obiectivele de manevrabilitate ale fiecărui vehicul precum și cerințele specifice de gabarit“, a declarat Neville Rudd, vice-președinte senior, Tenneco Global Ride Control. „Aceste module de suspensie încorporează soluţii tehnice și materiale care oferă beneficii importante pentru vehiculele complet electrice, cum ar fi greutatea redusă, economie de spațiu în şasiu și integrare simplificată în vehicul.“

Reducerea greutăţii totale a vehiculului este esențială pentru funcționarea eficientă a sistemului de propulsie electric, care poate fi mai greu în comparație cu tradiționale motoare cu ardere internă. Modulele de suspensie Tenneco conţin suporturi de arc din plastic, un sistem de prindere superioară din aluminiu şi alte componente uşoare care ajută la compensarea greutăţii motoarelor electrice şi bateriilor, oferind vehiculului performanţe îmbunătăţite.

Tenneco va furniza componente şi modulele de suspensie ale vehiculului din fabricile din Sint-Truiden, Belgia (amortizoare pasive faţă); Hodkovice, Republica Cehă (amortizoare pasive și module spate); și Birmingham, Marea Britanie (ansamblu modul pernă de aer şi arc elicoidal faţă).

Despre Tenneco
Compania Tenneco, cu sediul în Lake Forest, Illinois, se numără printre liderii mondiali în domeniul proiectării, fabricării și comercializării produselor și soluțiilor tehnologice pentru aftermarket, sisteme de performanța rulării, de purificare a emisiilor şi de propulsie dedicate diverselor piețe, inclusiv celor pentru vehicule ușoare, vehicule comerciale, utilaje și celor de servicii aftermarket, cu încasări de 9,3 miliarde de dolari în 2018 și aproximativ 81.000 de angajați în întreaga lume. La 1 octombrie 2018, Tenneco a finalizat procesul de achiziție a companiei Federal-Mogul, un furnizor de vârf la nivel mondial pentru producătorii de echipamente originale și piața aftermarket. Mai mult, compania intenționează să treacă printr-un proces de divizare, pentru a forma două companii noi, independente: una dedicată serviciilor post-vânzare (Aftermarket) și performanței rulării (Ride Performance), iar cealaltă dedicată tehnologiei sistemelor de propulsie, etapă prevăzută pentru a doua jumătate a anului 2019.

Sursa: Simonetta Esposito, Relatii cu presa – Europa
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii