Deseori, aflati in imposibilitatea de a achizitiona anumite bunuri, apelam la forme alternative de finantare.

Credit si leasing auto
Deseori, aflati in imposibilitatea de a achizitiona anumite bunuri, apelam la forme alternative de finantare. Acest lucru este cu atat mai des intalnit cand vorbim despre cumpararea unei masini, fie ea noua, fie la mana a doua. Cele doua forme de finantare care se regasesc si la noi in tara sunt: leasing auto second hand sau noi, ori finantare prin credit bancar.

Ambele prezinta avantaje si dezavantaje importante de luat in calcul, inainte de a alege oricare dintre optiuni pentru a obtine masina mult dorita.

Leasing operational si financiar – rezumat
Finantarile alternative ii ajuta mult pe cei cu resurse financiare restranse si asigura intaietate in achizitionarea unei masini. Spre exemplu, un leasing auto second hand este un mare avantaj atunci cand vine vorba de piata masinilor la mana a doua, care este dinamica si in orice clipa se poate pierde o oferta foarte buna.

Diferenta dintre leasing auto second hand operational si financiar este important de inteles, pentru ca fiecare are avantajele aferente. Pentru persoanele fizice, un leasing financiar poate fi mult mai potrivit, pentru ca la finalul perioadei contractuale masina poate trece in proprietatea dumneavoastra, prin achitarea valorii reziduale.

In schimb, persoanele juridice sau firmele mici sunt mult mai avantajate daca achizioneaza prin leasing auto second hand. Masinile vor fi inchiriate si folosite pe perioada contractului, iar la finalul perioadei pot fi inlocuite cu alte masini.

Sfaturi pentru alegerea duratei contractului de leasing
Desi la prima vedere ar parea ca, cu cat durata contractuala este mai indelungata, cu atat veti plati mai putin, aceasta prima impresie este gresita si poate duce la mai multe neplaceri. In primul rand, cu cat perioada este mai indelungata, cu atat dobanda va creste mai mult. In al doilea rand, cu cat perioada contractuala este mai extinsa, cu atat mai mult va creste probabilitatea ca masina sa necesite reparatii. O masina noua nu va presupune multe cheltuieli in prima perioada, insa pe masura ce trece timpul, reparatiile vor fi mai costisitoare, iar masina nu se va mai ridica la nivelul costurilor initiale.

In plus, contractul de leasing nu permite vanzarea masinii inainte de terminarea perioadei contractuale, deoarece ratele nu pot fi platite in avans. In aceasta situatie, fie luati in considerare o perioada contractuala mai scurta, fie optati pentru un credit bancar.

Leasing auto sau credit bancar?
In ceea ce priveste leasing auto second hand, acesta se caracterizeaza mai ales prin posibilitatea de a incheia contractul, de a-l prelungi sau de a schimba masina, prin incheierea unui nou contract de finantare.

Daca optati pentru un credit bancar, este de retinut ca puteti plati oricand rata in avans, daca va hotarati ca doriti, de exemplu, sa cumparati o alta masina. In plus, sunteti de la inceput proprietarul masinii. Sigur ca acest lucru prezinta dezavantaje, spre deosebire de un leasing auto second hand, pentru ca o masina la mana a doua poate prezenta oricand probleme tehnice.

In cazul unui contract leasing, masina poate fi schimbata sau poate ramana in proprietatea firmei de leasing, in timp ce in cazul creditului veti ramane si cu rata lunara si cu masina cu probleme.

Toate serviciile la un loc
Daca inca nu sunteti foarte decis in privinta modalitatii de finantare potrivita pentru dumneavoastra sau aveti probleme chiar in a alege o masina second hand care sa se potriveasca nevoilor personale, va recomandam sa apelati cu incredere la echipa de la Autogeist.ro. Oferta lor de masini importate din Germania, verificate din punct de vedere tehnic, va impresiona orice iubitor de autoturisme. In plus, colaborarile firmei cu diferite banci, pentru credite bancare si cu firme de leasing, pentru leasing auto second hand, va facilita procesul de achizitionare a masinii visurilor dumneavoastra!

Cei de la Autogeist au o preocupare deosebita pentru tranparenta, motiv pentru care in parcul auto virtual vei obtine informatii complete despre produse, in vreme ce pe canalul lor de Youtube te asteapta sesiuni de test-drive pe care le poti urmari din propria zona de confort.

Pentru informatii suplimentare:
·         0236.449.018
·         0740945736 (whatsapp)
·         Email:office@autogeist.ro
·         Sediu showroom: Galati, str. Brăilei, nr. 237, DN2B
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii