Michelin Pilot Sport 4 SUV
În ultimii ani, sectorul SUV a avut parte de o creştere foarte mare în lansarea de SUV-uri de înaltă performanţă.

Acestea prezintă o nouă provocare pentru creatorii de anvelope - un centru de gravitate mult mai mare decât în cazul maşinilor sport obişnuite, precum şi greutăţi mai mari care necesită o anvelopă cu forţe centrifuge/laterale mult mai performante. Acesta este motivul pentru care Michelin a elaborat noua gamă Pilot Sport 4 SUV - anvelope sport adaptate pentru un SUV - faţă de o anvelopă sportivă SUV. Noua anvelopă Michelin Pilot Sport 4 SUV înlocuieşte Michelin Latitude Sport 3 şi poate fi utilizată pentru toată gama de SUV-uri – 4X4, compact, mediu, premium şi sportiv, aceasta din urmă reprezentând un sector cu o creştere majoră. Anvelopele noi beneficiază de capacităţile puternice de inovare ale Michelin Group şi de cele mai recente tehnologii ale gamei Michelin Pilot Sport, accentul fiind pus pe control, stabilitate şi viteză superioară, iar, în acelaşi timp, garantând siguranţa şi viaţa îndelungată pentru anvelope.

Anvelopa Michelin Pilot Sport 4 SUV va schimba modul în care sunt percepute anvelopele de înaltă performanţă pentru SUV-urile premium şi cele sportive. Anvelopa a fost creată în cooperare cu cei mai exigenţi furnizori de automobile şi face parte din familia Michelin Pilot de anvelope de înaltă performanţă sigure şi versatile.

Anvelopa Michelin Pilot Sport 4 SUV oferă atât un confort extraordinar, precum şi plăcerea de a conduce un SUV sportiv, în condiţii de siguranţă pe drumuri uscate sau umede, având, în acelaşi timp, o durată mai lungă de viaţă în comparaţie cu concurenţii săi. Michelin a reuşit să combine toate aceste caracteristici prin utilizarea tehnologiilor pentru anvelopele din domeniul motorsport, pe lângă inovaţiile preluate de la cele mai noi anvelope Formula E.

UN MODEL ASIMETRIC AL BENZII DE RULARE
Anvelopa nouă Michelin Pilot Sport 4 SUV dispune de o aderenţă excepţională faţă de competitorii săi, datorită modelului asimetric al benzii de rulare: partea exterioară pentru condiţii de drum uscat, iar partea interioară pentru condiţii de drum umed. De asemenea, prezintă şi un amestec compus nou cu elastomeri specifici inovatori (1) şi dioxid de siliciu subţire.

Modelul benzii de rulare ultra reactiv se adaptează la condiţiile drumului prin interacţiunea dinamică dintre modelul benzii de rulare şi componentele avansate ale acesteia, astfel oferind o gestionare perfectă pentru benzile de contact ale anvelopei. Canelurile benzii de rulare sunt proiectate pentru a rigidiza modelul benzii şi pentru a îmbunătăţi aderenţa în cazul oscilaţiilor laterale. Pentru o precizie optimizată a conducerii, banda de rulare a anvelopei este echipată cu tehnologia „Dynamic Response”, o centură hibridă de aramidă şi nylon.

DESIGN PREMIUM TOUCH: UN FINISAJ ATRĂGĂTOR PENTRU SUV-UL DVS.
Pilot Sport 4 SUV dispune de pereţi laterali care utilizează tehnologia „Michelin Premium Touch” sau, în alte cuvinte, laterale cu contrast ridicat cu o atingere de catifea. Astfel, anvelopa este uşor de recunoscut şi iese în evidenţă în universul acestor vehicule exclusiviste. Majoritatea SUV-urilor sportive şi premium sunt echipate cu jante din aliaj de diametre mari, iar Michelin Pilot Sport 4 SUV dispune de un protector de jante care apără roţile din aliaj de borduri şi trotuare în timpul condusului prin oraş.

LONGEVITATE EXCELENTĂ
În timp ce modelul asimetric al benzii de rulare oferă o aderenţă extraordinară, anvelopa Michelin Pilot Sport 4 SUV dispune de o longevitate excelentă datorită blocurilor rigide pe modelul benzii de rulare şi a carcasei duble cu densitate mare care întăresc robusteţea.

CONFORT MAXIM - ZGOMOT MINIM
Anvelopa a fost concepută pentru a oferi plăcerea maximă de a conduce în condiţii de siguranţă pentru conducătorii SUV-urilor premium cu o performanţă de lungă durată. De asemenea, este proiectată pentru a îmbunătăţi confortul în timpul condusului şi pentru a elimina zgomotul.

PE PRIMUL LOC LA TESTELE INDEPENDENTE
Anvelopa Michelin Pilot Sport 4 SUV este rezultatul expertizei unice Michelin şi a fost concepută de proiectanţi dedicaţi şi pasionaţi de anvelope, astfel redefinind standardele categoriei sale, fiind deja pe primul loc. În timpul testelor efectuate de către TÜV SÜD în Germania, Michelin Pilot Sport 4 SUV şi-a întrecut cei şase competitori în mai multe zone importante de performanţă.

O ANVELOPĂ SIGURĂ CU O PERFORMANŢĂ DE LUNGĂ DURATĂ

PRIMA LA FRÂNARE PE SUPRAFEŢE USCATE(1) ŞI UMEDE(2)
Michelin Pilot Sport 4 SUV este în faţa competitorilor săi când vine vorba de frânarea pe suprafețe umede și uscate. În urma testelor efectuate de către TÜV SÜD s-a dovedit că pe suprafeţele uscate Michelin Pilot Sport 4 SUV frânează cu 1.8 metri (1) mai puţin decât media competitorilor săi.

Pe suprafeţele umede şi în condiţii noi, se opreşte la 3,15 metri(2) o distanţă mai scurtă faţă de competitorii săi.

Diferenţa distanţei de frânare se măreşte atunci când se compară cu anvelopele uzate (2) – distanţa de frânare cu anvelopele Michelin Pilot Sport 4 SUV este de 5,2 metri, mai scurtă faţă de competitorii săi.

PERFORMANŢĂ ŞI ADERENŢĂ PE DRUMURILE UMEDE (3)
Pe un circuit umed de 1,050 metri lungime, anvelopa Michelin Pilot Sport 4 SUV este cu
2,88 secunde(3) mai rapidă decât competitorii săi.

DIMENSIUNI
În anul 2019, noua anvelopă Michelin Pilot Sport 4 SUV va fi disponibilă în 53 de mărimi din care 18 reprezintă produse noi.

DURATA DE VIAŢĂ ÎN KILOMETRI
Anvelopa Michelin Pilot Sport 4 SUV este înaintea principalilor săi competitori atunci când vine vorba de ciclul de viaţă – permiţând o distanță suplimentară de 9,100km(4) de condus.

(1) Testul de frânare pe suprafaţă uscată, între 100 şi 0 kph, desfăşurat de serviciul pentru produse TÜV-SÜD, la cererea Michelin, în luna septembrie 2018, pentru dimensiunea 235/60 R 18 107W pe Audi Q5 2.0 TDI.
(2) Testul de frânare pe suprafaţă umedă, între 80 şi 20 kph, desfăşurat de serviciul pentru produse TÜV-SÜD, la cererea Michelin, în august 2018, pentru dimensiunea 235/60 R 18 107W pe Audi Q5 2.0 TDI.
(3) Testul de manevrare pe carosabilul umed, pe o pistă de 1050m, desfăşurat de serviciul pentru produse TÜV-SÜD, la cererea Michelin, în august 2018, pentru dimensiunea 235/60 R 18 107W pe Audi Q5 2.0 TDI.
(4) Test desfăşurat de DEKRA TEST CENTER, la cererea Michelin, între august 2018 şi septembrie 2018, pentru dimensiunea 235/60R18 107W pe Hyundai Sante Fe CRDi. Testele au trecut peste 10.000 de km în utilizare reală (D50), iar longevitatea estimativă se bazează pe o extrapolare de 1,6 mm.

Sursa: Simona Lupica, PR Manager Michelin Central and South Europe
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii