Pentru multi impatimiti ai autoturismelor, costurile ridicate cu schimbarea masinii vechi sau achizitionarea primului automobil pot reprezenta un impediment serios.

Auto rulate leasing
Pentru multi impatimiti ai autoturismelor, costurile ridicate cu schimbarea masinii vechi sau achizitionarea primului automobil pot reprezenta un impediment serios. De aceea, pentru multi dintre clienti, piata de masini rulate este mult mai accesibila.

In plus, avantajele incontestabile aduse odata cu hotararea de a cauta si cumpara o masina second-hand au convins o mare parte a populatiei Romaniei (intr-un procent de aproape 80%), in defavoarea masinilor noi, de la reprezentantele auto din tara.

Avantajele unei masini second-hand

Odata ce v-ati decis asupra unor aspecte importante pe care viitoarea masina trebuie sa le detina, puteti incepe sa cautati pe piata modelul dorit. Desi atunci cand se apeleaza la reprezentanta, procesul poate fi oarecum usurat, avantajele de a cumpara o masina la mana a doua inclina mult balanta pentru majoritatea pasionatilor de masini:
  • Masina nu se devalorizeaza la fel de repede, precum o masina noua, a carei valoare aproape se injumatateste in primii ani de cand a fost cumparata;
  • Masina este disponibila imediat – nu e nevoie sa asteptati luni intregi dupa ea; odata ce ati incheiat contractul cu vanzatorul, masina este la dispozitia dumneavoastra. Acest lucru este cu atat mai important pentru cei care au nevoie imediata de o flota de masini, pentru a-si demara afacerea;
  • Repunerea ei in vanzare aduce un profit mai mare;
  • Daca apelati la firme specializate, se poate opta pentru finantare prin leasing sau credit auto, in cazul in care nu dispuneti de suma necesara, dar aveti nevoie urgenta de masina;
  • Revizia unei masini rulate este mult mai rapid si accesibil de facut, decat revizia la dealer-ul autorizat;
  • Nu in ultimul rand, bugetul alocat pentru masini rulate va fi mai mic decat cel care ar trebui alocat pentru acelasi model, dar nou.

Cum sa va feriti de riscuri

Cu toate acestea, in procesul de cautare si achizitionare de masini rulate, exista riscuri destul de mari la care suntem expusi. Aceste riscuri sunt semnificativ diminuate sau eliminate in totalitate, atunci cand se apeleaza la ajutor specializat, de la firme de profil. O astfel de firma este si Autogeist.ro, care asigura o garantie de 12 luni pentru automobilul cumparat, garantand verificarile tehnice facute asupra masinii.

Atunci cand incepeti cautarile pe site-urile de profil, va puteti confrunta cu o problema destul de mare, si anume varietatea modelelor, a ofertelor, a vanzatorilor. Sigur ca, in general, procesul de cautare a masinii ideale este unul anevoios si este recomandata o informare extensiva in prealibil! Insa, pentru  va usura munca, firmele de specialitate, care importa masini si le pun in vanzare, abia dupa verificarea lor tehnica, va pot ajuta si in ceea ce priveste:
  •       Alegerea modelului potrivit
  •       Cautarea masinii ideale, daca aceasta nu se afla in oferta de moment a firmei
  •       Verificarea istoricului reparatiilor
  •       Verificarea kilometrajului masinii
  •      Punerea in legatura cu parteneri de incredere pentru finantari de tip leasing sau credit auto

Informarea temeinica – cheia succesului

Aproape ca in orice alt tip de achizitie importanta, masina pe care urmeaza sa o cumparati, fiind un bun care este folosit zilnic, trebuie sa corespunda nevoilor punctuale ale dumneavoastra. Astfel, e bine sa cititi, sa intrebati prieteni, membrii ai familiei care au trecut deja prin proces, sa discutati cu diferite reprezentante si cu firme de profil, care comercializeaza masini rulate, pentru a vedea care e cea mai potrivita optiune.

Pentru a putea lua o decizie informata, trebuie sa luati in considerare si principalele avantaje ale unei masini noi:
  • Siguranta – la o masina noua, aveti certitudinea sigurantei, deoarece producatorii sunt obligatii de legislatia europeana sa se supuna unor criterii destul de drastice in ceea ce priveste acest aspect;
  • Un nivel de poluare mai redus al masinii;
  • Un comfort sporit – modelele mai noi, avand ultimele inovatii, vor fi mult mai comfortabile decat masinile rulate;
  • Intretinerea in perioada de garantie – revizia si inlocuirea pieselor se va face in service-ul dealer-ului autorizat, scutindu-va de cheltuieli semnificative;

Daca pentru dumneavoastra sunt mai importante criteriile enumerate mai sus, este recomandat sa va indreptati atentia catre ofertele de la dealeri autorizati.

Insa, daca aceste aspecte nu va descurajeaza, e bine de retinut ca anumite avantaje (precum intretinerea si garantia, sau comfortul) ale masinilor noi, se pot inca aplica si masinilor rulate. Conditia este apelarea la firme specializate. O astfel de firma, care va poate oferi consultanta de-a lungul intregului proces de cautare si achizitionare a unei masini rulate, este Autogeist.ro.

Autogeist este o companie care pune pret pe calitatea serviciilor cu clientii, astfel incat a pus la dispozitia publicului un site de prezentare modern si usor de navigat, precum si un propriu canal de Youtube unde pot fi urmarite sesiuni de drive test si verificari de masini.

Asa cum anunta si numele, specialistii Autogeist sunt oameni pasionati de autoturisme, care cauta cele mai bune masini pe piata din Germania pentru a le oferi soferilor din Romania. Masinile achizitionate de la ei au o garantie de 12 luni, au revizia tehnica la zi si aveti certitudinea kilometrilor afisati la bord. In plus, firma are contracte cu parteneri de incredere la care puteti apela pentru forme alternative de finantare!

Pentru detalii suplimentare:
  • 0236.449.018
  • 0740945736
  • office@autogeist.ro

Sau, puteti vizita showroom-ul din Galati:
Str. Brăilei, nr. 237, DN2B (ieșirea spre Tecuci), zona Tirighina.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii