Cea de-a șaptea generație a Porsche 911 GT3 (992) vine echipată din fabrică cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup.

 

Michelin 911 GT3 (992)

Cea de-a șaptea generație a Porsche 911 GT3 (992) vine echipată din fabrică cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup. Ca alternativă, cei care îşi doresc să atingă performanţa pe circuit cu noul Porsche, vor găsi disponibile la dealeri şi anvelopele MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R, anvelopă cu tehnologia Michelin TrackConnect.

Sistemul Michelin TrackConnect presupune aplicarea unui senzor pe anvelopă și apoi conectarea acestuia la aplicația TrackConnect. Astfel, utilizatorul va primi informații despre presiunea recomandată pentru anvelopă, va putea să monitorizeze în timp real presiunea și temperatura din anvelope și, mai mult, își va putea compara performanța de pe circuit cu toți utilizatori aplicației din lume. Sistemul Michelin TrackConnect este derivată din tehnologiile folosite de Michelin pentru competiții pe circuit și dezvoltată împreună cu membrii Porsche Club, fiind un sprijin pentru șoferi pe tot parcursul unei curse.

Porsche 911 GT3 (992), echipată cu anvelopele Pilot Sport Cup 2 R Connect a fost testată pe circuitul NürburgringNordschleife de 20,8 kilometri din Germania. O tură de circuit a fost finalizată în 6 minute 59.927 secunde.

Testat de pilotul acreditat Porsche, Lars Kern, modelul 911 GT3 a fost echipat cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R Connect, 255/35 ZR 20 pe față și 315/30 ZR 21 pe spate. Din fabrică, mașina va pleca echipată cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2 în aceleași dimensiuni.

În timpul pregătirilor pentru testele de la Nürburgring, Porsche a testat anvelope de la trei producători diferiți pe circuitul de curse Hockenheim, dar a optat pentru MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R Connect pentru că ofereau cele mai bune performanțe pe pistă.

La finalul testului, Lars Kern a afirmat: „Combinația dintre noul Porsche 911 GT3 și anvelopele Michelin se simte incredibil de echilibrată. Aderența este foarte ridicată, iar răspunsul și manevrabilitatea sunt la un alt nivel.”

Dezvoltate pentru șoferii care își doresc performanță maximă când merg pe circuit, anvelopele Pilot Sport Cup 2 R Connect combină designul carcasei, bazat pe cel al Pilot Sport Cup 2, cu compuși de cauciuc folosit pentru anvelopele motorsport. Anvelopele sunt gata proiectate pentru senzorii MICHELIN TrackConnect care permit utilizarea aplicației cu acelaşi nume. Șoferii vor putea astfel să-și monitorizeze în permanență și în timp real presiunea anvelopelor, astfel încât să o poată ajusta și obține performanțe optime pe circuit.

Anvelopele MICHELIN Pilot Sport Cup 2 pe dimensiunile 255/35 ZR 20 față și 315/30 ZR 21 spate au fost proiectate exclusiv pentru noul Porsche 911 GT3 şi au în componenţă un compus de cauciuc dual special dezvoltat.

Anvelopele MICHELIN Pilot Sport Cup 2 au la bază tehnologii dezvoltate la cele mai înalte niveluri ale motorsportului global și, datorită filozofiei Michelin – de pe circuit, pe stradă - aceste tehnologii sunt acum disponibile pentru anvelopele de stradă. Șoferii beneficiază astfel de anvelope cu nivel crescut de durabilitate, aderență, manevrabilitate și siguranță atât pe șosea, precum și în condițiile foarte solicitante pe pista de curse.

La începutul lunii octombrie 2020, acordul de colaborare dintre Porsche AG și Michelin a fost prelungit cu încă patru ani. Pe lângă parteneriatul de dezvoltare în sectorul de producţie, cooperarea în industria motorsport a fost confirmată încă o dată: Michelin este partenerul exclusiv al Porsche Motorsport în programul GT WEC și în majoritatea seriei internaționale Porsche – one-makecup, inclusiv Porsche Mobil 1 Supercup. În plus, a fost formulată o declarație de colaborare pentru proiecte viitoare, cu accent pe sustenabilitate în toate domeniile.

Primă Echipare: pe față 255/35 ZR 20 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 N0, pe spate 315/30 ZR 21 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 N0

Alternativă de echipare disponibilă la dealer:pe față 255/35 ZR 20 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R Connect N0, pe spate 315/30 ZR 21 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R Connect N0

Despre Michelin

Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta oferă, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4400 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești, o rețea comercială şi un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări).

www.michelin.ro   

Sursa: Alina Marcu, PR Manager Michelin Central and South Europe

Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii