Dupa absenta de la Timisoara, Sebastian Barbu va lua startul la Delta Rally, etapa care revine dupa 20 de ani in Campionatul National de Raliuri Dunlop.

Sebastian Barbu - Andreea Ibacka
Primul raliu de macadam din 2013.
Andreea Ibacka si Salvatore Arcarese au participat la sesiunea de teste.
Obiectiv: clasare pe podium in competitia masinilor cu doua roti motrice.

Dupa absenta de la Timisoara, Sebastian Barbu va lua startul la Delta Rally, etapa care revine dupa 20 de ani in Campionatul National de Raliuri Dunlop. La testele de pregatire pentru acest raliu au participatsi Andreea Ibacka si Salvatore Arcarese, pilotul roman care concureaza in Eurocup Clio.

Dupa o sesiune de teste pe macadam, pe circuitul Top Cross TCS de la Ciolpani, si doua zile de recunoasteri pe drumurile de macadam din judetul Tulcea, echipajul Sebastian Barbu/Horatiu Baltador este pregatit pentru startul in Delta Rally, prima etapa pe macadam din calendarul pe 2013. „Anul acesta nu avem un program complet in competitia interna pentru ca vrem sa participam si la cel putin trei raliuri din Campionatul European. Tinand cont ca Delta Rally este o etapa complet noua am inclus-o in calendarul nostru si de abia astept sa luam startul aici”, a spus Sebastian Barbu.

La testele de pregatire pentru aceasta etapa, Sebastian Barbu a avut mai mult invitati speciali printre care si Andreea Ibacka si Salvatore Arcarese, pilotul roman care concureaza in Eurocup Clio. Pentru inceput Andreea Ibacka si Salvatore Arcarese au jucat rolul copilotului, dupa care au trecut si la volanul masinii cu care Sebastian Barbu concreaza in Campionatul National de Raliuri.„A fost o experienta extrem de interesanta, mai ales ca dupa cateva tururi am urcat si eu la volan. Atunci am realizat, de fapt, cat de greu este sa pilotezi o masina de curse. De pe margine uneori pare atat de simplu, dar atunci cand esti tu cel care trebuie sa controleze masina este mult mai complicat. Senzatiile sunt incredibile si nu ai cum sa uiti asa ceva niciodata”, a spus Andreea Ibacka.

Pentru Salvatore Arcarese, pilot care concureaza pe circuit in Eurocup Clio, a fost prima experienta cu o masina de raliu pe macadam. „Nu am mai pilotat niciodata o masina de raliu pe macadam, dar mi-a placut foarte tare. Senzatiile, in comparatie cu cele de pe circuit, sunt complet diferite. Masina derapeaza mai mult, fortele de franare sunt altele si senzatia la volan este diferita, mai ales ca in raliuri trebuie sa te bazezi foarte mult pe copilot. Acum dupa acest test mi-ar placea sa particip si eu la un raliu”, a spus Salvatore Arcarese.

Delta Rally se desfasoara in perioada 30 mai – 1 iunie pe specialele de macadam din judetul Tulcea. In total sunt aproape 110 kilometri impartiti in 10 probe speciale dintre care distincte. Cele doua super speciale din program sunt pe asfalt si se desfasoara pe strazile din centrul orasului Tulcea. „Sunt foarte incantat de tot ce am gasit aici. Ma simt aproape ca acasa. Raliul este foarte bine organizat si ma bucur ca am inclus aceasta etapa in programul nostru pe 2013. Este un raliu de viteza cu probe de macadam foarte bune din punctul de vedere al suprafetei si ne-am propus sa terminam pe podium. Este un obiectiv ambitios, dar vom face tot ce putem ca sa-l atingem”, a spus Sebastian Barbu.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii