Sebastian Barbu a inceput sezonul 2014 din Campionatul National de Raliuri Dunlop cu o masina noua si un copilot nou la Tess Rally Romtelecom. Dupa 11 probe speciale si 137,2 km parcursi, Sebastian Barbu si Sergiu Itu au terminat pe locul 4 in clasamentul general.

Sebastian Barbu
Locul 4 la primul raliu cu modelul Mitsubishi Lancer EVO X R4.
Acomodarea cu Sergiu Itu a decurs fara problem.
Urmatoarea provocare este pe macadam in Raliul Aradului.

Sebastian Barbu a inceput sezonul 2014 din Campionatul National de Raliuri Dunlop cu o masina noua si un copilot nou la Tess Rally Romtelecom. Dupa 11 probe speciale si 137,2 km parcursi, Sebastian Barbu si Sergiu Itu au terminat pe locul 4 in clasamentul general.
 
Dupa podiumul obtinut la Sibiu Rally Show 2013, unde a concurat cu modelul Mitsubishi Lancer EVO X R4, Sebastian Barbu a decis sa faca pasul de la un model cu doua roti motrice la unul cu tractiune integrala pentru sezonul 2014 din Campionatul National de Raliuri Dunlop. "Mi-a placut mult masina atunci si dupa clasarea pe podium am decis ca este momentul sa fac o schimbare in cariera", a spus Sebastian Barbu, care concureaza cu un model Mitsubishi Lancer EVO X R4 preparat de Colina Motorsport.

Trecerea la o masina integrala nu a fost singura schimbare pentru Sebastian Barbu care incepand cu Tess Rally Romtelecom, prima etapa din CNRD, va concura impreuna cu Sergiu Itu. "M-am inteles bine cu Sergiu in masina inca de la inceput si sunt sigur ca va fi un sezon interesant pentru noi", a adaugat Sebastian Barbu.

Tess Rally Romtelecom a inceput vineri cu cinci probe speciale, dintre care trei pe noapte, pe o vreme superba. Sebastian Barbu si Sergiu Itu au abordat cursa fara sa-si asume prea multe riscuri, obiectivul principal fiind acomodarea cu noua masina, iar dupa super speciala din centrul orasului se aflau pe locul 8 la general. "Cred ca marea supriza de la Brasov a fost vremea. Nu am riscat absolut deloc in prima zi si faptul ca am obtinut inca de la inceput timpi de top 10 la general ma multumeste", a spus Sebastian Barbu.

In ziua a doua Sebastian Barbu a crescut ritmul progresiv si profitand si de o conjunctura favorabila a terminat primul raliu din cariera cu o masina cu tractiune integrala pe locul 4 in clasamentul general. "A fost primul raliu pe asfalt cu o masina cu tractiune integrala. Am abordat totul cu prudenta pentru ca am nevoie de cat mai multi kilometri de acomodare. Sunt multumit de modul in care am evoluat pe probe si abia astept primul raliu pe macadam, o suprafata pe care eu ma simt mult mai confortabil", a spus Sebastian Barbu.

Urmatoarea etapa, Raliul Aradului, se va desfasura pe macadam, suprafata preferata a pilotului sibian, in perioada 9 - 10 mai.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii