Salvatore Arcarese a fost la două viraje de o clasare în top 5 în cea de-a doua cursă din Eurocup Clio de pe circuitul Nürburgring din Germania. Pilotul român a fost acroșat de Josh Files, care s-a și răsturnat ulterior, și a terminat pe locul 10.

Acroșat de Josh Files, Salvatore Arcarese a terminat pe locul 10 a doua cursă de pe Nürburgring din Cupa Europeană Clio.
Pilotul român se află pe locul 12 la general cu 11 puncte.
Următoarea etapă este programată pe circuitul Paul Ricard, în Fran
ța.

Salvatore Arcarese a fost la două viraje de o clasare în top 5 în cea de-a doua cursă din Eurocup Clio de pe circuitul Nürburgring din Germania. Pilotul român a fost acroșat de Josh Files, care s-a și răsturnat ulterior, și a terminat pe locul 10.

Și ziua de duminică pe circuitul Nürburgring a fost marcată de ceață și ploaie, condițiile meteo influențând calificările și a doua cursa din Eurocup Clio, competiție care se desfășoară în cadrul Seriei Mondiale Renault (World Series by Renault).

În calificările pentru a doua cursa, Salvatore Arcarese a terminat cu cel de-al 9-lea timp, după ce o mare parte din sesiune a fost în top 5. „Am făcut o greșeala în ultimul tur, exact când asfaltul era mai uscat, și nu am mai putut să-mi îmbunătățesc timpul. Acum voi pleca de pe poziția a noua și voi încerca să recuperez cât mai multe locuri la start”, a spus Salvatore Arcarese, pilot care anul acesta concurează pentru echipa Rangoni Corse.

Cu un start bun, Salvatore Arcarese a ajuns până pe locul șase și a încercat apoi să mai urce în clasament. La jumătatea cursei, pilotul român ajunsese pe locul cinci și a rămas pe această poziție până în ultimul tur. Cu două viraje înainte de final, Salvatore Arcarese a fost acroșat de Josh Files, care a urcat prea tare pe vibrator și s-a și răsturnat, pierzând astfel cinci poziții în clasament. „Lupta în Eurocup Clio este una foarte disputată și s-a rulat într-un pluton relativ compact. După ce m-a lovit Josh Files am ieșit de pe trasa ideală și nu am reușit să-mi apăr poziția în ultimul viraj. În final am terminat doar pe zece și am adunat un singur punct. Pur și simplu nu am avut ce să fac în acel viraj și este bine totuși că nu a fost un accident mai grav”, a spus Salvatore Arcarese.

Cu un punct adunat la Nürburgring, Salvatore Arcarese ocupă poziția a 12-a în clasamentul general, cu un total de 11 puncte. „Va fi extrem de dificil să-mi mai ating obiectivul acum, acela de a termina în top 3 la finalul sezonului, dar nu voi renunța la luptă și sper să recuperez punctele pierdute aici, în etapa următoare”, a concluzionat pilotul român.

Rezumatul etapei de la Nürburgring, a doua din calendarul Cupei Europene Clio, va fi difuzat luni, 14 iulie, de la ora 21:00, de postul Motors TV. Următoarea etapă din Eurocup Clio este programată la sfârșitul lunii septembrie pe circuitul Paul Ricard, în Franța.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii