Simone Tempestini și Dorin Pulpea au avut o zi bună în Raliul Finlandei și la jumătatea celei mai spectaculoase și dificile etape din calendarul mondial se află pe poziția a doua în clasamentul Junior WRC.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea - Citroen DS3 R3 - Raliul Finlandei 2014
Echipajul Napoca Rally Academy a urcat pe locul 2 in Junior WRC.
Trei probe speciale terminate în top 3 și o evoluție fără greșeli.
Sâmbătă sunt programate 10 probe speciale cu o lungime de 130 km.

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au avut o zi bună în Raliul Finlandei și la jumătatea celei mai spectaculoase și dificile etape din calendarul mondial se află pe poziția a doua în clasamentul Junior WRC.

9 probe speciale cu o lungime de peste 130 kilometri. Așa arăta pe hârtie ziua a doua din Raliul Finlandei, etapa a treia din Junior WRC. Echipajul Napoca Rally Academy a început prudent și obiectivul pe primele probe ale zilei a fost să nu piardă foarte mult timp în comparație cu piloții din față. „Aici s-a simțit cât este de dificil să faci doar două treceri la recunoașteri pe niște probe atât de complexe și rapide. Primele două probe de vineri au fost și primele două probe pe care le-am parcurs la recunoașteri și am simțit asta. Mi-a fost greu să ridic ritmul pentru că nu am avut aceeași încredere ca pe celelalte”, a spus Simone Tempestini.
Juniorul NRA a dat dovadă de maturitate și nu a făcut nicio greșeală pe primele patru probe ale zilei. Astfel, dupa PS 8, Simone Tempestini și Dorin Pulpea au urcat până pe poziția a treia la general, la doar 7,3 secunde în spatele francezului Quentin Giordano. Singura problemă a zile a apărut pe speciala a noua când imediat după start s-a deschis portbagajul și echipajul NRA a mers așa pâna la final.

Pe ultimele trei probe de vineri, Simone Tempestini și Dorin Pulpea au crescut ritmul și au terminat de fiecare dată în top 3, urcând la finalul zilei până pe poziția a doua în Junior WRC. “Am pierdut timp pe speciala a noua, dar în rest am avut o zi bună. Nu am făcut greșeli și am fost foarte atent să nu fac pană. A fost o zi lungă și grea, iar sâmbătă urmează una la fel. Trebuie să rămânem concentrați pentru că raliul este departe de a fi terminat”, a mai spus Simone Tempestini.

Sâmbătă, în ziua a treia din Raliul Finlandei, sunt programate 10 probe speciale cu o lungime de peste 130 km. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii