Orice posesor de autovehicul trebuie sa achizitioneze o asigurare RCA

Sursa foto: www.rcaobligatoriu.ro
Orice posesor de autovehicul trebuie sa achizitioneze o asigurare RCA.

RCA (Raspundere Civila Auto) reprezinta asigurarea prin care se asigura tertii prejudiciati datorita unui accident auto produs din vina asiguratului.

Asigurarea RCA este obligatorie pentru persoanele fizice si juridice ce detin un automobil inmatriculat in Romania, si pentru persoanele care conduc in Romania un autoturism inmatriculat in strainatate, dar care nu este asigurat in tara respectiva.  

RCA este o asigurare prin care se despagubeste tertul pagubit, nu asiguratul. Societatea de asigurare plateste despagubirea pentru daunele suferite de tert din vina asiguratului. Bineinteles aceasta este indirect si in favoarea asiguratului, care fiind responsabil de accident, ar fi trebuit sa plateasca daunele.

Deoarece asigurarea de raspundere civila auto este un serviciu obligatoriu, principalul criteriu dupa care se ghideaza de cele mai multe ori conducatorii auto este pretul. Cine achizitioneaza un rca ieftin online inseamna ca doreste: livrare gratuita, efort minim la achizitionare si sa nu aiba prea multe batai de cap. 

Usurinta achizitionarii de asigurari rca este reprezentata de posibilitatea de a cumpara online. Soferul nu trebuie sa se deplaseze la o locatie anume pentru reinnoirea unei asigurari rca, ci o poate face de acasa, comod, stand in fata calculatorului. Inainte sa aleaga o anumita polita, poate compara tarifele de la asigurari rca practicate de diversele companii. Ulterior, nu trebuie decat sa completeze un formular cu datele cerute, sa apese pe un buton prin intermediul caruia va comanda polita si in cel mai scurt timp posibil o primeste direct acasa. Se mai adauga inca un avantaj la aceste asigurari rca, si anume posibilitatea de a primi gratuit polita, fara taxe suplimentare de curierat.

Un site de unde putem achizitiona online asigurari RCA, care mi-a atras atentia in mod deosebit, este www.rcaobligatoriu.ro. Aici intalnim o interfata foarte usor de utilizat cu multe facilitati, dintre care amintim posibilitatea achizitionarii de asigurari multiple (pe langa RCA si Casco, asigurari locuinte, asigurari medicale), precum si servicii de verificare online a valabilitatii RCA-ului si ITP-ului masinii d-voastre).
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Mda...platim asigurari, rovigniete si nu avem drumuri pe care sa circulam. Ca la noi la nimeni!

    RăspundețiȘtergere