München. MINI îşi va încheia implicarea oficială în Campionatul Mondial de raliuri (WRC) la finalul sezonului 2012. Compania a luat această decizie după o analiză atentă.

MINI WRC
München. MINI îşi va încheia implicarea oficială în Campionatul Mondial de raliuri (WRC) la finalul sezonului 2012. Compania a luat această decizie după o analiză atentă.

Dr. Kay Segler, vicepreşedinte executiv MINI Business Coordination şi Brand Management: "MINI va stopa implicarea la nivel oficial în WRC la finalul sezonului 2012. Când se va termina această stagiune, WRC Team MINI Portugal va fi luat startul în fiecare raliu din 2012. În consecinţă, în conformitate cu regulamentul FIA, am reuşit să obţinem omologarea versiunii World Rally car pentru MINI John Cooper Works. Prin aceasta, am îndeplinit cerinţele impuse pentru a permite părţilor interesate să continue participarea în WRC cu acest automobil ca echipe de client. BMW Motorsport va continua să dezvolte motorul turbo de 1,6 litri în colaborare cu Prodrive. Într-un mediu economic extrem de dificil, MINI a jucat un rol activ în asigurarea faptului că prietenii mărcii MINI pot continua să participe în motorsport. Ca atare, familia MINI îşi menţine prezenţa în diferite platforme internaţionale şi vine mai aproape de clienţii săi. Ne-am dori să vedem în continuare cum MINI John Cooper Works WRC concurează cu succes în WRC şi în alte campionate. Vrem să mulţumim Prodrive, WRC Team MINI Portugal şi partenerilor pentru cooperarea foarte bună şi să urăm mult succes în raliuri piloţilor, echipelor şi clienţilor."

MINI Motorsport a asigurat viitorul echipelor sale de client, în timp ce Prodrive va avea capacitatea de a înscrie, optimiza şi vinde maşinile în viitor. BMW Motorsport va continua să dezvolte motorul turbo de 1,6 litri şi să furnizeze componente către Prodrive în viitor.

De la debutul în raliuri în prima parte a anului 2011, MINI John Cooper Works WRC s-a transformat într-un model de succes: piloţii MINI au reuşit trei clasări pe podium şi numeroase locuri în Top 10. Fără îndoială, cel mai important succes a fost reuşit de Dani Sordo (Spania) în ianuarie 2012, când a încheiat pe locul al doilea la revenirea MINI în legendarul Raliu Monte Carlo. Cu trei victorii în Principat - reuşite în 1964, 1965 şi 1967 -, Mini a pus bazele unei reputaţii unice pentru marcă în lumea raliurilor.

Sursa: Mini Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii