Pregatirile pentru Delta Rally, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Dunlop, decurg conform programului. Delta Rally se va desfasura in perioada 30 mai – 1 iunie.

Raliul Deltei 2013
Comandamentul de securitate a facut prima verificare a traseului.
110 km de probe speciale pe drumuri forestiere din partea de Sud si de Vest a judetului Tulcea.
Delta Rally se va desfasura in perioada 30 mai – 1 iunie.

Pregatirile pentru Delta Rally, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Dunlop, decurg conform programului. Delta Rally se va desfasura in perioada 30 mai – 1 iunie.

Zilele acestea, comandamentul de securitate al Delta Rally a facuto verificare a traseului pe care se va desfasura etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Dunlop pentru a definitiva planul de securitate. La verificareau participat reprezentanti ai Jandarmeriei, Politiei Rutiere, ISU, Directiei Silvice Tulcea (Ocoalele Babadag si Niculitel), Zip Escort – partenerii raliului privind securitatea traseului, precum si reprezentanti ai Consiliului Judetean Tulcea – Directia de Drumuri Judetene.

Verificarea s-a facut atat pentru asigurarea conditiilor optime de desfasurare in siguranta a evenimentului, cat si a fluidizarii circulatiei rutiere. „Siguranta spectatorilor, a participantilor si a tuturor celor implicati este extrem de importanta pentru noi. Delta Rally revine in Tulcea dupa o absenta de 20 de ani si este important ca toata lumea sa fie pregatita din punctul de vedere al sigurantei si al fluidizarii traficului. Autoritatile de aici nu s-au mai confruntat cu un astfel de eveniment si tocmai de aceea vrem sa pregatim totul in cele mai mici amanunte”, a spus Mihai Tanase, organizatorul raliului. 

Anul acesta Delta Rally are 10 probe speciale cu o lungime de 110 km, acestea fiind amplasate in partea de Vest si de Sud a judetului Tulcea pe drumurile forestiere din Ocoalele Silvice Babadag, Cerna si Niculitel. „Delta Rally nu se desfasoara in Delta Dunarii si nici in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, denumirea evenimentului avand stransa legatura cu zona turistica de maxim interes a Judetului Tulcea, Delta Dunarii, pe care dorim sa o promovam si pe aceasta cale. Prin acest eveniment vrem sa promovam aceasta zona si sa atragem si mai multi turisti aici”, a mai spus Mihai Tanase.

Raliul Deltei 2013
Una din noutatile editiei din acest an este inroducerea sesiunii de calificare dupa modelul din Campionatul European de Raliuri. „Spuneam, inca din faza de proiect, ca Delta Rally va fi un raliu “ ALTFEL” si iata ca suntem in masura sa dovedim acest lucru cel putin din punct de vedere al organizarii. Astfel, am propus FRAS ca in ziua de joi, inaintea antrenamentelor oficiale, pilotii prioritari precum si invitatii din strainatate sa poata participa la o sesiune de calificari in vederea alegerii pozitiei de start pentru prima zi a raliului. Propunerea noastra a avut ca baza faptul ca Delta Rally este un raliu complet nou pentru toti sportivii din generatia actuala, precum si faptul ca este prima etapa din CNRDdesfasurata pe macadam. Sportivii au salutat initiativa noastra, urmand ca odata cu inscrierile la recunoasterile din saptamana raliului sa faca si inscrierile la Qualifying Stage”, a adaugat Mihai Tanase.

Delta Rally, prima etapa pe macadam din 2013, se va desfasura in perioada 30 mai – 1 iunie.

Sursa: Berti Panaiot, National Manager Communication
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii