Sebastian Barbu
O victorie de proba speciala in Raliul Croatiei.
Acomodarea pe asfalt cu modelul DS3 R3 continua.
Obiectiv: un loc pe podium in 2WD Cup.

Superb... Acesta este cuvantul cu care Sebastian Barbu a descris prima zi din Raliul Croatiei, etapa a zecea din Campionatul European de Raliuri. Dupa victoria, la clasa 2WD, din Raliul Sibiului, Sebastian Barbu si Horatiu Baltador se lupta pentru un loc pe podium si la cea de-a doua prezenta a lor in competitia europeana.

Un program restrans in Campionatul National de Raliuri si minim 3 etape in Campionatul European. Acestea erau planurile lui Sebastian Barbu la inceputul sezonului 2013. Si, dupa victoria din Raliul Sibiului, la clasa doua roti motrice, pilotul sibian a nominalizat doua etape pentru continuarea programului european. "Initial am vrut sa mergem in Cehia, dar acum dupa prima zi din Croatia nu-mi pare rau. A fost o zi excelenta si sper sa continuam si sambata in acelasi ritm", a spus Sebastian Barbu, care va lua startul si in Raliul San Remo.

Dupa primele sapte probe speciale din Raliul Croatiei, echipajul Sebastian Barbu si Horatiu Baltador se afla pe locul 4 in clasamentul 2WD Cup. Echipajul sibian a inceput ziua de vineri in forta si, ajutati de alegerea pneurilor, au castigat speciala la doua roti motrice si au terminat pe locul 3 in clasamentul general. "Am ales pneurile potrivite si acest lucru s-a vazut in timpii finali. Sunt extrem de fericit ca am castigat o proba speciala si mai ales ca putem tine acelasi ritm cu pilotii de top de la clasa 2WD", a spus Sebastian Barbu, in primul parc de service.

Perioada de acomodare cu modelul Citroen DS3 R3 a continuat si in cea de-a doua bucla a zilei, iar in final Sebastian Barbu si Horatiu Baltador au terminat pe locul 4 in 2WD Cup si pe 15 la general. "In partea a doua a zilei am avut mici probleme, dar pe ultima proba totul a functionat perfect. Am avut setarile si pneurile potrivite si am terminat cu cel de-al treilea timp. Incet, incet am inceput sa cunosc masina si rezultatele se vad imediat", a spus Sebastian Barbu, la finalul zilei de vineri.

Pentru echipajul sibian urmeaza inca o zi la fel de lunga in Raliul Croatiei. Sambata, 28 septembrie, sunt programate alte 7 probe speciale cu o lungime totala de 120 kilometri. "Pana acum totul a fost superb. Sper sa putem continua in acelasi ritm si sambata pentru ca mi-ar placea sa terminam pe podium si la a doua participare in Campionatul European de Raliuri", a mai adaugat Sebastian Barbu.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii