Industria automobilelor, la fel ca multe alte sectoare, este supusă unor cerințe considerabile de a conduce la reducerea emisiilor.

 

TMD Friction
Foto: TMD Friction

Industria automobilelor, la fel ca multe alte sectoare, este supusă unor cerințe considerabile de a conduce la reducerea emisiilor. Iar asta nu doar pentru a se conforma celei mai recente legislații, ci si pentru a-și îndeplini responsabilitățile și a consolida rolul ei în crearea unui viitor ecologic pentru noi toți. Transportul public va juca unul dintre rolurile importante în aceste sens.

Avem nevoie de alternative ecologice pentru combustibili precum motorina sau benzina. Potrivit unui studiu făcut de BloomberNEF, autobuzele electrice vor reprezenta mai mult de 67% din flota globală a autobuzelor până în 2040.

Experții se așteaptă ca numărul autobuzelor electrice din transportul public local să crească de la 417.000 de unități în 2019 la peste 645.000 de unități în 2025 - cifră care echivalează deja cu aproximativ 39% din flota mondială de autobuze de transport public local.

„Indiferent de tipul de propulsie, frânarea fiabilă este extrem de relevantă pentru siguranța fiecărui vehicul. Producătorii de frâne trebuie să fie capabili să acționeze flexibil pentru a echipa aceste vehicule extrem de avansate la cele mai înalte standarde. Și, de asemenea, este esențial în cadrul pieței aftermarket ca tehnicienii să poată accesa componentele de frână potrivite pentru întreținerea autobuzelor electrice și că siguranța și eficiența sunt pe primul plan”, afirmă Oliver Hill, Global Sales & Marketing Director IAM Commercial Vehicles, TMD Friction.

TMD Friction lucrează în strânsă legătură cu producătorii de vehicule și producătorii de sisteme de frânare pentru a găsi materialul de frecare ideal și pentru fiecare aplicație cu acționare electrică - fie că este vorba de autobuze urbane sau autobuze de turism mari și grele.

De câțiva ani încoace, TMD Friction dezvoltă și produce plăcuțe de frână și garnituri pentru principalii producători chinezi de autobuze electrice, ale căror vehicule sunt deja utilizate într-un număr mare de orașe și municipalități europene.

Formulă pentru viitor – mai puțin CO2, mai puțin plastic

Cererile pieței sunt în continuă creștere. Plăcuțele și garniturile de frână trebuie să fie mai silențioase, mai confortabile, mai eficiente și mai ecologice.

„Dezvoltarea produsului este un proces continuu pentru noi. Calitatea și fiabilitatea sunt prioritățile noastre numărul unu. Investim peste 30 de milioane de euro în fiecare an pentru a ne asigura că produsele noastre sunt potrivite pentru fiecare nouă cerere, acum și în viitor”, subliniază Bernd Rohrberg, vicepreședinte Vehicule comerciale R&D, TMD Friction.

Design ușor: Pentru a recunoaște eforturile privind reducerea greutății și a emisiilor de CO2, specialiștii în tehnologia frânării au dezvoltat o placă specială și ușoară pentru plăcuțele de frână cu disc. Grosimea redusă a plăcii posterioare este compensată de un strat intermediar care are o greutate mai ușoară decât oțelul, fără a afecta durata de viață și capacitatea de încărcare a plăcii. În plus, aceasta oferă și o uzură mai redusă a frânei.

Reducerea plasticului: TMD Friction revizuiește constant procesele pentru a reduce impactul asupra mediului, deoarece acesta nu se termină odată cu produsul finit. În prezent a economisit 40 de tone de plastic folosit an de an la îndepărtarea protecțiilor de pe discurile de frână înlocuindu-le cu un carton ondulat ecologic. Angajamentul este unul pe termen lung și constă în căutarea activă de soluții ecologice adecvate pentru produsele destinate vehiculelor comerciale.

”Chiar dacă nu putem vedea plăcuțele de frână sau căptușeala, indiferent dacă suntem pasageri într-un autobuz în drum spre locul de muncă sau suntem în trafic pe autostradă și la sfârșitul unui blocaj ațintim un ochi asupra camionului ce se profilează în oglinda retrovizoare, nu ar trebui să uităm niciodată că acesta are o misiune extrem de importantă”, spune Willmut Röhling, Senior Manager Vehicle Programme, TMD Friction.

Despre TMD Friction

TMD Friction, deținut în totalitate de Nisshinbo Holdings Inc., este un producător mondial de produse de frână pentru industria automobilelor și cea a sistemelor de frânare. Pe lângă plăcuțele de frână cu disc și garniturile de frână cu tambur pentru mașinile și vehiculele comerciale, portofoliul de produse al companiei include și plăcuțe de frână pentru curse cu motor și materiale de fricțiune specifice industriei. TMD Friction aprovizionează piața mondială de aftermarket cu brandurile Textar, Nisshinbo, Mintex, Don, Pagid și Cobreaq. TMD Friction dezvoltă și produce, de asemenea, produse de fricțiune specifice industriei pentru brandul Cosid. Grupul TMD Friction are patru sedii în Germania și altele în Europa, SUA, Brazilia, Mexic, China și Japonia și are aproximativ 5.000 de angajați la nivel mondial.

Mai multe informații sunt disponibile la www.tmdfriction.com/?lang=ro.

Sursa: TMD Friction

Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii