i30 a obtinut calificativul maxim de cinci stele de la organizatia europeana independenta care evalueaza nivelul de siguranta oferit de autovehicule - Euro NCAP.

Noua generatie Hyundai i30
Hyundai i30 in cinci usi - primul autovehicul din clasa testat dupa noua schema de punctare implementata de Euro NCAP.
Punctaj de top in cadrul categoriilor: pasageri adulti, pasageri copii, pietoni si sisteme de siguranta.

i30 a obtinut calificativul maxim de cinci stele de la organizatia europeana independenta care evalueaza nivelul de siguranta oferit de autovehicule - Euro NCAP. Modelul Hyundai a inregistrat rezultate remarcabile in categoriile: pasageri adulti, pasageri copii, pietoni si sisteme de siguranta, fiind desemnat astfel unul dintre cele mai sigure si mai bine echipate vehicule in segmentul din care face parte.

"Calificativul Euro NCAP pentru i30 in cinci usi evidentiaza progresele inregistrate", a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europe. "Ne bucuram ca Hyundai este primul producator auto care a primit cinci stele in acest segment, dupa noua schema de punctare implementata. Cu pachetul cuprinzator de tehnologii de siguranta oferit in standard, i30 vine in intampinarea cerintelor clientilor."

Odata cu noua generatie i30 este introdus Hyundai SmartSenseTM, un pachet care cuprinde noi tehnologii de siguranta activa si asistenta, conforme standardelor europene: sistem autonom de franare (AEB) la detectarea pietonilor, care include sistemul de avertizare in cazul unei coliziuni frontale (FEWS), pilot automat inteligent (ASCC), sistem de monitorizare a unghiului mort (BSD), sistem de avertizare a conducatorului auto (DAA), sistem de avertizare la deplasarea in marsarier (RCTA), sistem de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LKAS), functie de informare asupra vitezei limita (SLIF), precum si sistem de asistenta pentru faza lunga (HBA).

La aceste rezultate a contribuit sistemul AEB (cu functie de detectare a pietonilor si sistem de avertizare in cazul unei coliziuni frontale). In plus, au fost acordate punctaje superioare sistemului LKAS, care alerteaza conducatorul auto in cazul schimbarii benzii de rulare fara actionarea semnalizatoarelor, la peste 60 km/h.

Disponibil pentru prima data pe un autovehicul Hyundai, DAA permite monitorizarea constanta a stilului de condus, cu scopul de a detecta orice deviatie a directiei sau semne de oboseala, avertizand sonor si vizual conducatorul auto.

Dezvoltata la Centrul Tehnic Hyundai Motor Europa din Rüsselsheim, testata la Nürburgring si produsa la fabrica Nošovice, din Republica Ceha, cea de-a treia generatie i30 este construita avand la baza infrastructura Hyundai din Europa, cu o vechime de peste 25 de ani.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii