Thierry Neuville a terminat Raliul Finlandei pe locul 6, fiind cel mai bine clasat pilot Hyundai Motorsport in etapa a 9-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Hyundai Motorsport
Hyundai Motorsport a terminat Raliul Finlandei cu doua echipaje in puncte.
Thierry Neuville a terminat pe locul sase si cu cele 3 puncte suplimentare obtinute in Power Stage a preluat conducerea in clasamentul pilotilor.
Dani Sordo s-a clasat pe locul 9, iar Hayden Paddon a terminat raliul conform regulamentului Rally 2.

Thierry Neuville a terminat Raliul Finlandei pe locul 6, fiind cel mai bine clasat pilot Hyundai Motorsport in etapa a 9-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Dani Sordo s-a clasat pe 9, iar Hayden Paddon a terminat raliul conform regulamentului Rally 2, dupa abandonul de vineri.

Cu cele opt puncte pentru locul 6 si cele trei castigate in Power Stage, Neuville devine lider in clasamentul general al pilotilor cu un total de 160 de puncte, la fel ca Sébastien Ogier. Departajarea in clasament se face dupa numarul de victorii, iar Neuville are trei succes pana acum.

In clasamentul constructorilor, Hyundai Motorsport mai are de recuperat 34 de puncte, in ultimele patru curse ramase, in duelul pentru prima pozitie cu echipa M-Sport.

Chiar daca rezultat din Raliul Finlandei nu este la fel de bun ca cele obtinute pana acum, Neuville si Nicolas Gilsoul au reusit sa-si atinga obiectivul si se afla acum pe prima pozitie in clasamentul general.

“Ne-am propus sa adunam mai multe puncte decat Ogier si am reusit. A fost un weekend dificil, dar cu punctele din Power Stage am mai salvat situatia. Este o lupta foarte stransa in campionat si mai sunt doar patru etape in calendar, asa ca fiecare punct este extrem de important. Urmeaza etapa din Germania, cursa noastra de casa, si sunt sigur ca acolo lucrurile vor merge mult mai bine pentru noi”, a spus Thierry Neuville.

Chiar daca Dani Sordo si Marc Martíau terminat doar pe pozitia a noua, echipajul spaniol este convins ca lucrurile vor sta cu totul altfel pe asfaltul din Germania, urmatoarea etapa din campionat.

“Ma bucur ca s-a terminat acest raliu. Nu m-am simtit deloc confortabil in masina si acum trebuie sa trecem cat mai repede peste aceste momente. Este important sa ne concentram pe etapa urmatoare si sa atacam la maximum pentru a obtine o victorie”, a spus Dani Sordo.

Dupa doua zile cu probleme, Paddon si Seb Marshall, au revenit in raliu conform regulamentului Rally 2 si au incercat sa adune cat mai multe informatii pentru urmatoarele etape pe macadam.

“A fost unul dintre acele raliuri peste care vrem sa trecem cat mai repede. Am revenit duminica doar pentru a pleca de aici cu o incredere cat mai mare in masina pentru urmatoarele etape. Din pacate tot ce putea sa mearga prost aici, a mers. Sunt sigur ca ne puteam lupta pentru podium aici, asa cum s-a vazut in prima zi, si acesta este un lucru pozitiv pentru noi”, a spus Hayden Paddon.

Raliul Finlandei nu a fost niciodata punctul forte pentru Hyundai Motorsport si rezultatul din 2017 confirma inca o data acest lucru.

“Ne asteptam ca aceasta etapa sa fie mai dificila, dar nu ne gandeam ca va fi o diferenta asa de mare comparativ cu rivalii nostri. Suntem dezamagiti ca nu ne-am atins obiectivul de a termina pe podium, dar faptul ca Thierry este acum lider in clasamentul pilotilor a facut sa terminam etapa intr-o nota pozitiva. In final as vrea sa-i felicit pe Esapekka Lappi pentru primul sau succes in WRC si pe toti cei din echipa Toyota Gazoo Racing pentru un rezultat bun pe teren propriu”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Pentru Hyundai Motorsport urmeaza acum cursa de casa, Raliul Germaniei, care se va desfasura in perioada 17 – 20 august.

CLASAMENT FINAL RALIUL FINLANDEI
1          E. Lappi                     J. Ferm                      Toyota Yaris WRC  2:29:26.9
2          J. Hänninen K. Lindström Toyota Yaris WRC  +36.0
3          E. Evans       D. Barritt                    Ford Fiesta WRC                +36.3
4          T. Suninen   M. Markkula  Ford Fiesta WRC                +1:01.5
5          C. Breen                    S. Martin        Citroën C3 WRC                 +1:22.6
6          T. Neuville    N. Gilsoul     Hyundai i20 Coupe WRC            +1:33.1
7          O. Tänak       M. Järveoja   Ford Fiesta WRC                +1:53.6
8          K. Meeke       P. Nagle                    Citroën C3 WRC                 +3:12.6
9          D. Sordo       M. Martí                     Hyundai i20 Coupe WRC            +4:11.5
10       M. Østberg    T. Eriksen      Ford Fiesta WRC                +4:21.2

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa etapa a 9-a
1          T. Neuville    160 puncte
2          S. Ogier                     160 p
3          O. Tanak       119 p
4          J.M Latvala   114 p
5          D. Sordo       84 p
6          E. Evans       79 p
7          C. Breen                    53 p
8          H. Paddon    51 p
9          J. Hänninen 46 p
10       E. Lappi                     45 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa etapa a 9-a
1          M-Sport World Rally Team                                    285 puncte
2          Hyundai Motorsport                                 251 p
3          Toyota Gazoo Racing World Rally Team           193 p
4          Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team      135 p

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii