Bucureşti - 27 octombrie 2011 - La sfârşitul lunii iunie 2011, Dacia a inaugurat o modalitate de vizite inedită în România şi în Grupul Renault: un trenuleţ de vizite destinat în principal angajaţilor şi familiilor acestora. Trenuleţul este format dintr-un vehicul electric şi un vagonet cu o capacitate de 17 locuri (din care unul aparţine însoţitorului de grup). Traseul complet al unei vizite cu trenuleţul durează două ore, iar vizitatorii beneficiază de un ghid audio cu informaţii despre fiecare departament.

Vizita începe în departamentele Presaj, Caroserie şi Montaj General (zone de activitate din perimetrul Uzinei Vehicule Dacia) şi continuă la Expediţii Vehicule (Direcţia Logistică Centrală) şi la Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia (Motoare, Cutii de viteze TL, Sudură/Presaj/Şasiuri, Aluminiu).


Acest demers face parte din planul de comunicare în intern al companiei.

De ce un trenuleţ?
Odată cu lansarea modelului Logan, în iunie 2004, uzina Dacia de la Mioveni a suscitat un interes imens pentru a-şi deschide porţile. Mulţi dintre angajaţii Dacia şi-au exprimat dorinţa de a vizita şi celelalte departamente în afara celui în care îşi desfăşoară activitatea. Totodată, a fost solicitată şi organizarea unor operaţiuni de tip “porţi deschise”, în cadrul cărora şi familiile salariaţilor Dacia să poată avea acces în uzine.

Apariţia trenuleţului permite companiei să răspundă într-un mod eficient şi sigur cererilor constante de vizite. Astfel, o vizită cu trenuleţul oferă vizitatorilor ocazia de a vedea cum se construieşte o maşină, de la prelucrarea tablei şi a pieselor din tablă, la sudura acestora, până la montajul caroseriei, motorului, cutiei de viteze, parbrizului, capotei, cablajelor, scaunelor, volanului şi farurilor.

În ultimii opt ani, peste 14 000 de persoane au vizitat uzina.

Un program adaptat cererii.
Vizitele cu trenuleţul funcţionează după programul: 9:15-11:15, 12:30-14:30, 15:30-17:30, 18:00-20:00. Angajaţii care doresc se pot înscrie şi îşi pot înscrie membrii familiilor la persoanele special desemnate în fiecare departament al uzinelor.

Cifrele înregistrate de la lansarea trenuleţului au demonstrat că a fost o idee de succes. De la lansarea operaţiunii cu trenuleţul, la sfârşitul lunii iunie, şi până la mijlocul lui octombrie, peste 1200 de persoane au vizitat uzinele Dacia cu trenuleţul, din care aproape 1000 persoane sunt angajaţi şi membri ai familiilor acestora. Cel mai tânăr vizitator are 10 ani, iar cel mai vârstnic 83 de ani.

Înainte de existenţa trenuleţului, vizitele la Dacia erau organizate pe jos. Vizitatorii erau echipaţi cu încălţăminte de protecţie şi instruiţi pentru a respecta consemnele de securitate, astfel încât vizitele să se desfăşoare în bune condiţii. Apariţia trenuleţului a sporit confortul şi gradul de securitate al vizitatorilor. Limitarea de viteză, de 5km/h, permite o bună vizibilitate a departamentelor vizitate, iar pasagerii se află în siguranţă.

Dacia foloseşte deja acest tip de vehicule electrice pe platformă, în scopuri logistice, pentru tractarea bazelor rulante care trasportă diverse componente între departamente.
Recent, uzinele Dacia au fost recertificate ISO 14001.

Sursa: Dacia Romania 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

2 comentarii