Qatar Red Bull Rally Team
Ziua a sasea din Raliul Dakar 2013 a fost marcata de abandonul lui Carlos Sainz. Dupa vestea proasta din cadrul echipei Qatar Red Bull Rally Team, la finalul zilei a venit si o veste buna: Nasser Al-Attiyah a castigat proba si a recuperat peste 8 minute si jumatate din diferenta fata de Stephane Peterhansel, liderul raliului.

Nasser si Lucas Cruz, copilotul sau, si-au propus sa atace pe speciala dintre Arica si Calama, lunga de 455 km, si si-au pus perfect planul in aplicare. Nasser a profitat de faptul ca a plecat al saptelea de la start si s-a impus fara probleme in ziua a sasea a celei mai dificile competitii de rally raid din lume.

Nasser a terminat ziua cu un timp mai bun cu 8m36s decat Stephane Peterhansel si se afla acum la doar 1m18s in spatele sau in clasamentul general. Diferenta fata de locul 3, ocupat de Giniel De Villiers, este acum de peste 40 de minute.

Dupa abandonul echipajului Carlos Sainz/Timo Gottschalk nu a sarabatorit insa nimeni acest success in bivuac. Buggy-ul pilotat de Carlos a avut probleme la motor, iar echipajul a fost adus in parcul de service cu elicopterul.

Declaratii piloti
Nasser Al-Attiyah: “Este dureros ca Raliul Dakar s-a terminat dupa doar sase zile pentru Carlos si Timo. Se pare ca a aparut o problema la motor, dar vom investiga acest lucru cu mecanicii pentru ca nu as vrea sa apara si la noi aceeasi problema. Ma bucur mult ca l-am avut pe Carlos alaturi de noi in echipa si imi pare rau ca a avut ghinion astazi. Am ramas cu o masina in cursa si voi face tot posibilul sa ajung la sosire. Am mai castigat o proba si am reusit sa recuperam peste opt minute. Vineri este o proba scurta, de doar 200 km, dar daca atacam inca de la start sunt sigur ca putem obtine un rezultat bun.”

Carlos Sainz: “Sunt dezamagit ca am abandonat cu probleme la motor. Chiar daca totul s-a terminat acum, sunt mandru ca am fost implicat in acest proiect si ca buggy-ul a obtinut rezultate excelente. Tinand cont de perioada scurta avuta pentru dezvoltare, rezultatele sunt foarte bune. Qatar Red Bull Rally Team are potential mare pentru editiile viitoare si voi discuta rolul meu in acest proiect cu Nasser la finalul cursei. Din pacate acum nu mai pot face absolut nimic ca sa-l ajut.”

La clasa moto, Cyril Despres a urcat pe locul secund in clasamentul general dupa ziua a sasea.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii